Lammefjordens hemmelighed

Ernæring 27. februar 2003 07:00

Lammefjordens Grønsagslaug løfter sløret for, hvorfor dets gulerødder holder sig sprøde hele vinteren. - Hemmeligheden er, at de lægges på kølelager så snart, de er taget op af jorden. Når de konstant opbevares ved 0,5 grader og med en luftfugtighed på over 95, går de i dvale og bruger kun et minimum af den energi, der er i roden. Så bliver de vasket og sorteret i takt med, at de skal ud til forbrugerne, fortæller formanden for lauget, Søren Wiuff. Han oplyser også, at gulerødderne fra kølehus indeholder op til 25 pct. mere sukker og op til 30 pct. mere naturlig karotin sidst på vinteren end nyopgravede, halmdækkede gulerødder. Sukkeret har betydning for smagen og karotin er forstadiet til dannelsen af a-vitamin. Søren Wiuff tilføjer, at gulerødder allerede vågner ved køleskabstemperatur. - Derfor er det vigtigt, at de først vaskes, umiddelbart før de skal transporteres til butikkerne. Hjemme hos forbrugerne opbevares de bedst på køl, siger han.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...