Lammekrone med rodfrugter og timian

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

600 g lammekrone 3 bagekartofler 2 persillerødder 200 g jordskokker 200 g gulerødder 100 g smør rasp timian Fremgangsmåde: Persillerødder, jordskokker og bagekartofler skrælles og skæres i grove tern. Kom dem i en gryde med vand og kog dem møre. Hæld vandet fra og mos de møre tern med et piskeris. Tilsæt smør og smag til med salt. Læg et stykke bagepapir i bunden af et ovnfast fad. Kom mosen op i det ovnfaste fad. Stil mosen i køleskabet, indtil mosen er hård. Skær derefter passende kvadrater af mosen. Kvadraterne paneres i rasp, steges forsigtigt på en panden og varmes igennem i ovnen. Gulerødderne skrælles og skæres i skrå skiver på cirka en centimeter. Steg gulerodsskiverne i smør sammen med timian, til de er møre men stadig med bid. Fjern fedt og sener fra lammekødet. Brun kødet af på en pande og krydr med salt og peber. Steg lammet i ovnen i 15 minutter ved 180 grader. Lad kødet trække i fem minutter og skær lammekronen ben for ben.