Landbrug er nødt til at omlægge produktion

KOST:I årevis har jeg sagt og skrevet, at den danske "normalkost" er livsfarlig. Alle de højt anpriste Karoline-produkter er nemlig slet ikke sunde. Tværtimod. Nu kommer det så frem, at dyrisk fedt og dyrisk protein og alt det andet, der kommer fra kød- og mælkesektoren, er meget farligt for menneskers hjerte-kar-system. Eksperterne var fremme på tv, og deres ord var meget klare. Men hvorfor har jeg måttet skrive i læserbreve, artikler og pjecer gennem så lang tid, uden at lægerne gjorde det samme? Lægerne har jo hele tiden vidst, at folk spiser sig til alvorlige sygdomme, sygdomme, der rigtig tit slår dem ihjel? Det er da mærkeligt. Men, godt, nu har hele landet fået besked. Og så skulle man forvente, at kostrådene bliver ændret. Hvad angår mælk, sagde fødevareministeren på tv, at "kvinder og børn har brug for mælk". Men det passer slet ikke, for intet menneske har brug for et andet pattedyrs mælk. Det må da være let at forstå. Mennesket er det eneste voksne individ, der efterstræber et andet dyrs mælk. Det er til at le ad, hvis ikke det var forargeligt, at man anpriser produkter, der i virkeligheden er skadelige. Vi ser frem til, at Sundhedsstyrelsen nu kommer ud med et optimalt kostprogram for mennesker uden at skele til landbrugets indtjening. I øvrigt ved jeg, at landbruget altid vil kunne omstille sig og levere de produkter, forbrugerne nu efterspørger. Flere landmænd, jeg har talt med, har sagt, at "vi landmænd til enhver tid vil kunne omstille". Nu spørger folk naturligvis: Hvordan skal vi så indrette os m.h.t. kost. Jeg kan henvise til mit læserbrev 7.8. Der står det hele. Det er ganske enkelt.