Landbrug & Fødevarer kræver samme tilsyn som nabolande

Kriseramte landmænd skal have samme tilsyn som nabolande, siger Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Det nytter ikke at oprette fonden Dansk Landbrugskapital, som kan skyde knap 10 milliarder kroner i landbruget, hvis danske landmænd ikke får de samme lempelige vilkår at konkurrere på som landmænd i nabolande som Sverige og Tyskland.

Det fastslår Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, om aftalen mellem erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), fødevareminister Dan Jørgensen (S) samt Finansrådet, Realkreditrådet og Landbrug & Fødevarer.

- Vi har konkret brug for nogle hurtige lempelser på nogle af de steder, hvor vi er klart hårdere reguleret end vores naboer. Jeg hæfter mig ved, at der er konkrete tilkendegivelser af, at der er behov for at kigge på rammevilkårene, siger Martin Merrild.

- Det er helt klart en forudsætning for, at dette tiltag kan lykkes og blive til noget stort og godt, at vi får kigget på de vilkår, vi har, i forhold til dem, vi konkurrerer med.

Aftalen rummer et såkaldt nabotjek, hvor myndighederne skal granske, om danske landmænd reguleres hårdere end kolleger i nabolande.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har lovet, at efter en eventuel valgsejr skal en kommende Europaminister tjekke dansk praksis i forhold til EU-reglerne.

Fonden får en egenkapital på to milliarder kroner og skabes sammen med private bidragydere som eksempelvis pensionskasser.

Staten skyder en halv milliard kroner i fonden, der skal hjælpe landmændene, uden at der lempes på kreditvurderingen, siger Henrik Sass Larsen.

Martin Merrild glæder sig over, at der med fonden kan skabes kapital, der kan gavne landmænd.

- Det passer fint med den strategi, vi har haft hele tiden: At den eneste måde, vi kommer ud af gældskrisen på, er, at vi arbejder os ud af den, at vi får nogle ordentlige vilkår og udnytter det potentiale, der er derude, siger Martin Merrild.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.