Landbruget: Kæmperespekt for slagteriansatte

Medarbejderne på Danish Crown tager et ansvar langt ud over, hvad man kan forvente, lyder rosen fra landbruget

Landbruget: Kæmperespekt for slagteriansatte

I landbruget er der dyb respekt for, at det blandt slagteriarbejderne i Danish Crown trækker op til løntilbageholdenhed mod til gengæld at investere pengene i en øget dansk svineproduktion og dermed redde truede danske job.

Over fire år er det tanken, at der skal overføres 600 millioner kroner fra de ansatte til investering i større danske svinestalde.

- Det er fantastisk, at de tager et ansvar for deres arbejdspladser og samtidig for landets udvikling og eksport på den her måde, siger administrerende direktør Søren Gade fra Landbrug & Fødevarer.

- At andelshaverne i form af landmændene, der ejer slagterierne, og de ansatte på den her måde tager hinanden i hånden, er helt unikt. Jeg har en kæmperespekt for, at medarbejderne dermed påtager sig et ansvar, som ligger langt ud over, hvad man kan forvente, siger han.

Han er sikker på, at det økonomiske engagement hos medarbejderne vil gøre indtryk på de pengeinstitutter, som jo også skal spille med, hvis der skal ske en tiltrængt oprustning i den danske staldkapacitet.

- Men også politikerne er det nødvendigt at tage i ed, ellers kan det hele være lige meget.

- Skal det her lykkes, så skal vi som organisation arbejde hårdt for at få skabt den nødvendige lydhørhed på Christiansborg for bedre rammevilkår for landbruget og langt hurtigere godkendelser af nye staldanlæg, end det vi ser i dag, siger han og fortsætter:

- Og det gør det jo markant lettere at vinde gehør rent politisk, når også de ansatte på virksomhederne på denne måde også tager et medansvar for en holdbar løsning til gavn for både bevarelsen af arbejdspladser og for dansk økonomi, siger Søren Gade.

Medarbejderne skal sige endeligt ja til aftalen ved en afstemning senest den 17. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst