Landbruget rykker ind og er med på Kulturnatten

At malke en ko er en af de store oplevelser, når landbruget rykker ind på Vendelbopladsen i forbindelse med kulturnatten. 
Arkivfoto

At malke en ko er en af de store oplevelser, når landbruget rykker ind på Vendelbopladsen i forbindelse med kulturnatten. Arkivfoto

HJØRRING:Er du til lækre smagsprøver, pandekagebagning og har du lyst til at klappe en kalv eller måske prøve at malke en ko, så vil det nok være en ide at kigge forbi Vendelbopladsen, når landbruget kommer til Hjørring på Kulturnatten onsdag 24. maj. Der vil være spændende aktiviteter og levende udstillinger for både store og små. Og landbruget kommer til byen med køer og kalve, får og kaniner samt pelse, maskiner og korn. Her vil være udstilling om fødevarekvalitet, om brød og hvilken råvare det kommer fra, om pels og pelsværk. Børnene kan male mel, bage pandekager og malke en ko sammen med 4H. Der kan også leges i en kæmpestor korncontainer med korn, eller der kan kæles med kaniner. - Vidste du at kornet på et stykke jord på størrelse med en fodboldbane svarer til 30 familiers brødforbrug i et helt år, lyder det fra Mogens Rasmussen fra InfoCenter Landbrug. Han tilføjer, at man også kan møde en Arla-landmand og få smagsprøver på nyeste mælkeprodukter. Det er LandboNord kreds 1 har sammen med Qvinder i LandboNord, Landboungdommen, 4H, Deltidsudvalget, Åbent Landbrug og Nykredit, der har taget initiativ til denne spændende udstilling med masser af aktiviteter.