Jammerbugt

Landdistriktspris til Jammerbugt

Prisen overrakt af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen

Vækstchef Anders Daugberg Stryhn modtog med stolthed prisen. Arkivfoto

Vækstchef Anders Daugberg Stryhn modtog med stolthed prisen. Arkivfoto

JAMMERBUGT:Jammerbugt Kommune har markeret sig som den bedste kommune til landdistriktsudvikling. Evnen til at tænke ud af boksen, når det kommer til Landdistriktsudvikling er en af grundene til, at Jammerbugt Kommune netop har modtaget Årets Landdistriktspris af Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Ved mandagens Landdistriktskonferencen 2016 i Skælskør har Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen i eftermiddag overrakt Jammerbugt Kommune Årets Landdistriktspris.

I alt var fem kommuner med i opløbet, og det var en fornøjet vækstchef, Anders Daugberg Stryhn, der tog imod prisen.

- Det er med stolthed, at jeg modtager prisen på Jammerbugt Kommunes vegne. Udviklingen i kommunen bunder bl.a. i en politisk beslutning om at fastholde skoler og institutioner for at understøtte de mindre bysamfund. Men afgørende for, at denne beslutningen overhovedet kunne realiseres var, at borgerne har forpligtiget sig over for kommunen til at bidrage til at skabe lokal udvikling, forklarer Anders Daugberg Stryhn.

Generelt oplever landdistrikterne og dermed Jammerbugt Kommune en positiv udvikling. Bl.a. med befolkningstilvækst og prisen for Årets Landsby. Hele fem landsbyer i kommunen var med i opløbet om at blive Årets Landsby. Prisen vandt Trekroner, og det understøtter kommunen i, at de sammen med borgerne er på rette vej, ligesom dagens pris gør.

I 2014 valgte Jammerbugt Kommune - modsat mange andre kommuner - at lade de små skoler være og i stedet sætte gang i projekt "Liv i By og Skole". Et projekt, som er et samarbejde imellem lokalsamfundene og Jammerbugt Kommune, hvor de små skoler bevares mod at det enkelte lokalsamfund forpligtede sig til at arbejde for fornyelse, forskønnelse og bosætning.

Institutionerne i de enkelte lokalområder er også tænkt ind i dette samarbejde. Derfor har Jammerbugt Kommune i august fremsat et forslag om at udvide lokalsamfundene med otte børnehaver med hver otte vuggestuepladser. Forventningen er, at ved at passe de små børn decentralt i landdistrikterne, vil børnene fortsætte i de lokale skoler, der er med i Jammerbugt Kommunes projekt Liv i By og Skole.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst