Landets bedste tricks

24 deltagere til DM i Freestyle fodbold viste talentet frem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det kræver stædighed og træning, hvis man vil være en god freestyler.

Danmark fik i sidste uge en europamester i en kategori freestyle fodbold, og i weekenden kunne publikum så nyde de bedste danske freestyle-udøvere trylle i Kedelhallen i Nordkraft.

Til pumpende rytmer serverede de 24 deltagere lækkerier for publikum med fødderne. Konceptet er helt enkelt, man dyster to og to i tre minutter, og hvis man taber, er man ude. Et panel af udenlandske dommere afgør, hvem der vinder, og hvem der må se på.

- Her har du tre intensive minutter, hvor du kan afgøre det, og en fejl kan koste dig sejren. Man kan mærke, at man lever, adrenalien pumper, og man glemmer alt omkring en, det er en fed følelse, sagde Lars Munck Petersen, der er formand for Danish Football Freestyle Community og en af top-udøverne i Danmark.

I Nordkraft blev der dystet i to rækker nemlig talentrækken og pro-rækken, og netop talenterne gør man meget ud af i det unge forbund.

- Vi gør meget ud af at talentudvikle, og vi er faktisk de eneste i Europa, der rigtig gør det.

Hvis man for alvor vil frem i den nye sportsgren skal, der trænes.

- Man skal være lidt stædig, for man skal lære de her tricks. Når du skal vinde de her battles, så er det ikke nok, at du træner den ene ting, som du synes, man bliver nødt til at træne alt.

Det er tredje gang, at freestylerne holder stævne i Nordkraft, og de rå rammer er perfekte, mener formanden.

- Vi vil rigtig gerne være i de her rammer i stedet for at være i en dødssyg hal. Her er det lidt rustikt, og det giver lidt til vores battles.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk