EMNER

Landets næstmindste sparekasse indgår i fusion

Vokslev Sparekasse bliver en del af Sparekassen Himmerland

De mange administrative byrder, som myndighederne har pålagt pengeinstitutterne, har gjort det umuligt at bevare Vokslev Sparekasse som selvstændig.

De mange administrative byrder, som myndighederne har pålagt pengeinstitutterne, har gjort det umuligt at bevare Vokslev Sparekasse som selvstændig.

Danmarks næstmindste pengeinstitut, Vokslev Sparekasse, bliver en del af Sparekassen Himmerland fra 1. oktober i år.
Vokslev Sparekasse har 500 kunder, en enkelt medarbejder, der er deltidsansat, og en åbningstid, der begrænser sig til mandag eftermiddag.
- Det er de mange administrative byrder, som pengeinstitutterne er blevet pålagt inden for de seneste år, der har fået os til at søge en fusion. Det kræver ganske enkelt for store ressourcer i fremtiden at leve op til lovgivningen, forklarer bestyrelsesformand for Vokslev Sparekasse, Janus Staun.
Derfor rettede vi henvendelse til Sparekassen Himmerland, som vi i forvejen kender rigtigt godt. Sparekassen Himmerland har den nødvendige styrke og størrelse - og så har den de samme lokale værdier, som Vokslev Sparekasse har stået for, fastslår Janus Staun.
- Vi må understrege, at Vokslev Sparekasse bestemt ikke er nødlidende, siger Poul Damgaard, direktør for Sparekassen Himmerland.
I sidste regnskabsår havde Vokslev Sparekasse en balance på 21 millioner kroner. De 500 kunder bliver med fusionen nu kunder i Sparekassen Himmerland, hvis nærmeste afdeling ligger i Nibe – fire km fra Vokslev Sparekasses kontor.
- Vi er glade for, at Vokslev Sparekasse har valgt os som fusionspartner, siger direktør Poul Damgaard, Sparekassen Himmerland. Vi har i forvejen et godt kendskab til den gennem de løbende forretninger, som vi allerede i en del år har haft med den, siger Poul Damgaard.
Fusionsaftalen er betinget af en godkendelse i repræsentantskabet i Vokslev Sparekasse, ligesom Finanstilsynet også skal godkende fusionen. Sparekassen Himmerlands bestyrelse har allerede godkendt fusionen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.