Landin nåede EM-målet: Det har været et positivt pres

Landsholdet rejste til EM med en ambitiøs målsætning, men har ikke været tynget af omverdenens forventninger.

Niklas Landin finder det helt i orden, at omverdenen har store forventninger til det danske landshold. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Niklas Landin finder det helt i orden, at omverdenen har store forventninger til det danske landshold. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Med kvalifikationen til semifinalen har det danske håndboldlandshold indfriet den målsætning, der blev meldt ud inden afrejsen til EM i Kroatien.

I Nikolaj Jacobsens første slutrunde som landstræner har det danske hold spillet under et stort pres, der blev gødet af egne og omverdenens forventninger om en plads blandt de bedste fire hold.

- Det er da et pres, men det er også et positivt pres, som vi meget gerne vil tage på os. Vi føler jo også selv, at vi hører til blandt de bedste.

- Hvis man kigger på hver enkelt spiller, så spiller vi jo alle i store klubber rundt om i Europa.

- Hvis vi kan få det til at fungere som hold, så har vi altid kvaliteten til at spille med i toppen, sagde Niklas Landin, få timer før semifinalepladsen endegyldigt var i hus.

At Danmark skulle nå med i finaleweekenden, var ikke nogen selvfølge, set i lyset af at holdet ved de tre seneste EM- og VM-slutrunder er røget ud før medaljekampene.

- Jeg tror ikke, det har ligget i baghovedet på nogen, at vi ikke har nået semifinalen de senere år. Forinden var vi jo i en hel stribe semifinaler, så alle ved, hvad vi er i stand til, siger Niklas Landin.

- Og så gik vi jo hele vejen ved OL, så det føles ikke, som om det er længe siden, at vi har været med blandt de allerbedste, forklarer han.

Heller ikke Mads Mensah har haft noget imod at spille under forventningspresset ved EM.

- Nej, det tror jeg egentlig, er fint. Vi vil jo gerne selv være med i den weekend, hvor det hele skal afgøres, og det er kun fint, hvis andre også ser det sådan.

- Så længe omverdenens ambitioner matcher vores egne, så er det ikke et ekstra pres, siger Mads Mensah.

Selv om pladsen i semifinalen er i hus, kan kampen mod Makedonien alligevel godt få betydning for danskerne.

Hvis Tjekkiet i onsdagens tidlige kamp besejrer Slovenien, skal Danmark bruge et point for at være sikker på førstepladsen i mellemrunden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.