Landmænd gør studier i øko-butik

FREDERIKSHAVN:Idéen om en gårdbutik i Frederikshavn med friske, økologiske grøntsager, frugt, æg, okse- og hjortekød fra lokale leverandører er rykket et lille skridt nærmere. En i forvejen etableret forretningsindehaver med udvalg af økologiske madvarer som mel og gryn og også en tidligere forretningsindehaver har vist interesse i projektet. De nordøstvendsysselske øko-landmænd havde indbudt til videre drøftelser af projektet onsdag i miljøcentret, og ifølge erfa-gruppens sekretær, Frederikshavn Kommunes grønne guide, Hanne Lauritsen, deltog en halv snes i mødet. - Intet er endnu 100 pct. afklaret, men vi nåede et lille skridt videre, og tager sidst i denne måned på studietur til øko-butikken i Holstebro, inden vi lægger os fast på et koncept, fortæller Hanne Lauritsen. Her er der i et par år med stor succes drevet gårdbutik i byen med en professionel købmand bag disken og en udvidelse med fersk slagtervareafdeling er på vej. - Vi regner med at få en lærerig tur, hvor vi hører mere om det koncept, butikken i Holstebro drives efter. - I første omgang vil vil vi ligesom det er tilfældet i Holstebro, kunne tilbyde frossen økologisk kød i form af eksempelvis fem kilo fars eller en kvart kalv, siger Hanne Lauritsen. Det er den stigende efterspørgsel på friske råvarer og et øget salg fra landmændenes egne gårdbutikker sammenholdt med det dalende salg af øko-varer i supermarkederne, der får de lokale øko-landmænd til at gå efter forbedrede afsætningsmuligheder i byen.