Landmænd vandt retssag om randzoner

Povl og Christian Blak Bojer fra Snedsted frifundet ved retten i Holstebro

Povl Blak Bojer har hele tiden hævdet at myndighedernes forbud mod dyrkning af langs vandløbene i hans marker var ulovligt - og nu har retten givet ham ret.  Arkivfoto: Peter Mørk

Povl Blak Bojer har hele tiden hævdet at myndighedernes forbud mod dyrkning af langs vandløbene i hans marker var ulovligt - og nu har retten givet ham ret. Arkivfoto: Peter Mørk

HOLSTEBRO:To landmænd er ved retten i Holstebro frifundet for at have overtrådt loven og dyrket deres jord i de dyrkningsfri randzoner langs vandløb, der skal beskytte vandmiljøet.

Povl Blak Bojer og hans søn Christian Blak Bojer fra Snedsted i Thy har hele tiden med kraftig opbakning fra organisationen Bæredygtigt Landbrug hævdet, at randzoneloven er ugyldig og i strid med grundlovens §73, der fastslår, at ejendomsretten er ukrænkelig.

Retten peger på, at der ikke er tvivl om, at de tiltalte har dyrket de nævnte områder. Men retten henholder sig til, at der på gerningstidspunktet - i efteråret 2012 og foråret 2013 - herskede stor usikkerhed om den nærmere forståelse af randzoneloven.

For eksempel var de kort, der skulle udpege zonerne, i alvorlig grad behæftet med fejl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.