EMNER

Landmand kåret som frontløber

Den økologiske mælkeproducent Steen Dissing fra Nordjylland er netop kåret som økologisk Frontløber på Økologi-Kongressen 2013

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Steen Dissing kunne ikke selv være til stede under prisuddelingen. Her overrækker formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster frontløber-prisen til Steen Dissings stolte far, Aage Dissing. Foto: Joachim Kjeldsen

BROVST:Steen Dissing fra Brovst er blevet kåret som Økologisk Frontløber 2013 på Økologi-Kongressen 2013, der fandt sted i Vejle.

Projektet Økologisk Frontløber 2013 er ledet af Økologisk Landsforening med tilskud fra Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram, (GUDP) under Fødevareministeriet 2013. Det var ottende gang, at kongressen blev afviklet.

Steen Dissing modtager frontløber-titlen for sit fokus på at styrke fagligheden i det daglige arbejde og for at bevise, at småt kan være godt.

Klarer det meste selv

Steen Dissing driver et økologisk landbrug med 50 køer og 66 hektar i Brovst. Hans kone Ann Bargsteen står for regnskab og papirarbejde, men selve landbrugsdriften klarer Steen Dissing selv med lidt hjælp fra en afløser i ny og næ.

- Steen har fokus på styrkelse af fagligheden i dagligdagen og på at optimere på ”de bløde værdier” som en god arbejdsplads for landmanden, høj dyrevelfærd, stabil drift og indtjening på et mindre landbrug. Han beviser, at småt kan være godt, og at man hellere skal ekspandere i viden end i kapacitet og stressniveau, udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

- Jeg synes jo ikke, det, jeg gør, er specielt innovativt i forhold til de andre nominerede. Men det er da utroligt rart at få den anerkendelse fra andre økologiske landmænd, mener Steen Dissing.

Vil gerne inspirere

Steen Dissing håber, at kåringen som økologisk frontløber måske kan tjene som inspiration til håbefulde unge økologer.

- Hvis jeg kan være forbillede for unge landmænd, der gerne vil starte op med økologi, og vise dem, at det godt kan lade sig gøre, uden at man skal investere enorme summer, vil det gøre mig glad, sagde han.AA

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.