Landsby indtaget af vikinger

Der er besøg fra nær og fjern til weekendens vikingefestival i St. Brøndum

Klaus Birkedal Videbæk
Der forventes over 2.000 gæster i St. Brøndum hen over weekenden. Det er over ti gange så mange som byens indbyggertal. Foto: Lars Pauli
Store Brøndum 1. september 2012 20:15

ST. BRØNDUM: Det går ikke stille for sig denne weekend i St. Brøndum. Entusiaster fra store det hele af landet har indtaget den lille landsby til vikingefestivalen Nordlys. En af dem er Chres Petersen, der har taget turen hele vejen fra Vestsjælland til St. Brøndum for at deltage.

Han er sammen med makkeren Morten Gottlob en del af det store vikingemarked, hvor man kan se og købe alt fra trævåben og -skjolde til vikingetøj og smykker.
- Vi formidler historisk viden om dagen her på pladsen og hygger os med hinanden om aftenen, siger Chres Petersen, der til hverdag er lærer på en folkeskole i Sorø, men i St. Brøndum er frivillig pottemager.
Arrangørerne forventer, at over 2.000 gæster vil lægge vejen forbi St. Brøndum hen over weekendens arrangement, der søndag byder folk ind tur tilbage i tiden med blandt andet vikingegudstjeneste med munkesang, marionetteater og krigerskole for børn.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...