Frederikshavn

Landsbyer helt oppe på dupperne

700 deltog i aktiviteter i de mindre byer

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kanoture på Voer Å var et af tilbuddene ved ”Fra sted til sted.” Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:De roede, de løb og de gik. De cyklede i bakkerne, klatrede, red på islænderheste og fiskede ål og krabber.

Mindst 700 mennesker har i løbet af sidste uge deltaget i de mange aktiviteter i skov og ved strand, som oplandsbyer i Frederikshavn Kommune har budt på.

Koordinator for fællesarrangementet ”Fra sted til sted,” grøn guide Hanne Lauritsen, kan se tilbage på en uge, hvor det meste klappede. Trods en drivvåd start.

Selv om ”Fra sted til sted” er et landsbyarrangement, så var der også deltagere, som kom langvejs fra.

Det erfarede Hanne Lauritsen ved et par af de aktiviteter, som hun selv stod for - en strandtur ved Strandby og en vandretur i den fredede Åsted Ådal. Den sidste havde deltagere fra Korsør. Det var sommerhusbeboere, som på den måde fik kendskab til et stykke enestående natur, som ikke en gang ret mange af de lokale kender.

- Forbavsende få benytter vandrestierne i ådalen, siger Hanne Lauritsen.

Hun håber, at en af gevinsterne ved at samle mange friluftsaktiviteter i enkelt uge bliver, at flere kommer ud og bruger i naturen - også de 51 andre uger i året

Hanne Lauritsen kørte selv med på en mountainbike tur ved et fællesarrangement med orienteringsløb og vandreture fra Tumlepladsen ved Vrangbækvej i Gærum lørdag.

Hun hørte her lokale deltagere fortælle, at de ikke tidligere havde været ude på det omfattende stisystem, der er anlagt omkring byen.

Fordi de ikke kendte det.

Fra sted til sted blev afviklet første gang i uge 31 i 2014, og Hanne Lauritsen regner med en gentagelse næste år, også i uge 31.

- På det tidspunkt er mange kommet hjem fra ferie, men der er samtidig stadig turister i området.

Antallet af deltagere var i år markant større end sidste år, og nye landsbyer som Dybvad, Østervrå og Ravnshøj er føjet til listen over byer, som slutter op, mens kun en enkelt, Hørby, er hoppet fra.

Økonomisk er ”Fra sted til sted” stort set selvbærende, fordi foreninger i landsbyerne selv står gennemførelse af de enkelte arrangementer.

Markedsføringen sker fortrinsvis på Facebook og i Toppen af Danmarks brochure Den gode historie.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.