Landsbyer vil dø

De byer, der overlever, er dem med ildsjæle og god infrastruktur, vurderer visionsgruppe

Visionsgruppen, der har tænkt tanker om landsbylivet, tæller blandt andre Frank ”Bonderøven” Erichsen og Niels Hausgaard. Arkivfoto: Lars Pauli. <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Visionsgruppen, der har tænkt tanker om landsbylivet, tæller blandt andre Frank ”Bonderøven” Erichsen og Niels Hausgaard. Arkivfoto: Lars Pauli. Pressefotograf Lars Pauli

NORDJYLLAND:Ikke alle landsbyer vil overleve. Men de, der overlever, har ildsjæle - og en god infrastruktur, fastslår en visionsgruppe, som landdistriktsminister Carsten Hansen (S) i marts nedsatte.

Gruppens rapport offentliggøres torsdag. Ifølge den vil de overlevende landsbyer i 2030 være præget af stærke fællesskaber og borgere, som producerer friske og gode fødevarer, eller som bare bor på landet, fordi de gerne vil, samtidig med de arbejder i byen - eller hjemme, fordi de har adgang til digitale højhastighedsforbindelser. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Gruppens medlemmer betragter sig selv ”som ambassadører for troen på det gode liv på landet”. De har dermed det positive fokus, der var ministerens udgangspunkt.

- Vi alle har et medansvar for at synliggøre de nuværende potentialer, hvis det gode liv på landet skal fortsætte og landdistrikterne udvikles til det endnu bedre, siger Carsten Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.