Landsbylaug skaffer fibernet

Stine M. Vistrup er med i den styregruppen, der er godt i gang med at skaffe fibernet til Holtet- og Gåser-området. Foto: Allan Mortensen

Stine M. Vistrup er med i den styregruppen, der er godt i gang med at skaffe fibernet til Holtet- og Gåser-området. Foto: Allan Mortensen

Holtet og Gåser-området er på vej mod lynhurtigt internet. En lille styregruppe fra Holtet-Gåser Landsbylaug har skaffet midler fra en kommunal pulje, der har til formål at sikre hurtigt internet til forsamlingshuse i udkantsområderne. Således lægges der en fiberforbindelse ind til klubhuset hos Holtet IF, hvor der efter planen skal etableres en datastue.

Gruppen, der udgøres af Stine M. Vistrup, Christian August og Mathias Bruun, har dog arbejdet videre på også at sikre fibernet til områdets husstande. Gruppen har netop søgt om at få andel i regeringens bredbåndspulje på 80 mio. kr. Det har krævet tilsagn fra interesserede, og på forhånd har halvdelen af områdets husstande sagt god for at være med. Konkret er der søgt tilskud til 106 ejendomme, idet alene husstande med internethastigheder på under 10/2 Mbit/s kan komme i betragtning til puljen.

Projektet har allerede været i udbud på Energistyrelsens hjemmeside, og her har Bredbånd Nord leveret det mest attraktive tilbud. Hvis det lykkes at opnå tilskud fra bredbåndspuljen, bliver der rullet fiberforbindelser ud i andet halvår af 2017. Tilslutningsprisen forventes at andrage 2.500 kr. per husstand - også for de, der ikke er tilskudsberettigede.

Landsbylauget er ikke underlagt noget økonomisk ansvar for projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.