Danmark

Landsholdet tager forsiden hos Anders And

Christian Eriksen og landsholdet udkommer i en Andebyudgave, når det nye Anders And-blad er på gaden torsdag.

Landsholdet tager forsiden hos Anders And

Fodboldfeberen har ramt Andeby op til EM-slutrunden og derfor hylder det nyeste Anders And-blad de danske landsholdsspillere.

Christian Eriksen, Nicklas Bendtner og Daniel Agger er alle blevet "ande-fiseret" i bladet, hvor Eriksen på forsiden løfter EM-pokalen sammen med Anders And og landsholdsspillerne optræder på en plakat midt i bladet.

- Vi ved, at mange af vores læsere er superinteresserede i fodbold, og derfor synes vi, det kunne være sjovt med en lille hyldest til landsholdet, hvor vi ande-fiserer dem og håber, de klarer det godt til EM, siger Martin Oesten, produktchef hos Egmont Serieforlaget.

Bladet er på gaden torsdag, og der er masser af fodboldhistorier, dog ikke nogen, hvor de danske fodboldlandsholdsspillere er med.

Det er til gengæld landet Kullonien, der er hjemland for det bedste hold ved EM, og fyldt med mystiske spillere, som nægter at udtale sig til pressen.

Selvom meget kan tyde på, at det er en skjult hentydning til de danske landsholdsspillere, der boykottede pressen for nogle år siden og under EM ikke må kommunikere via det sociale medie Twitter, så er det ikke tilfældet, fastslår Martin Oesten.

- Det skal man ikke lægge noget i. Historien er blevet skrevet i Italien, vi har bare oversat den, siger han.

Det er ikke kun de danske landshold, der optræder i Anders And. I den svenske udgave, hvor Anders And hedder Kalle Anka, er de svenske landsholdsspillere også med - med Zlatan på forsiden.

Her optræder otte af de nuværende landsholdsspillere i Andeby-versioner, og det synes Lyon-spilleren Kim Källström - i bladet kaldet Kjell Skrällström - faktisk er ganske morsomt.

- Jeg er ingen stor fan af tegneserier, men det er trods alt Anders And, siger Källström til Expressen og udtrykker tilfredshed med det næb, han er blevet udstyret med i bladet.

Anders And-bladene i Danmark har tidligere haft succes med at portrættere virkelige personer i bladet.

I 2010 besøgte Anders Danmark og her mødte han statsminister Lars Grynte Grismussen og Slibri Lee, der er kendt for at være i fjernsynet. Navnene er spundet over daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og reality-stjernen Sidney Lee.

/ritzau/