Landsholdsanfører hylder homoseksuel ishockeykollega

Ishockeystjernen Peter Regin kalder det stærkt og modigt, at Jon Lee-Olsen er sprunget ud som homoseksuel.

Peter Regin (i midten) håber, at Rungsteds Jon Lee-Olsen ved at stå frem som homoseksuel kan være med til at bryde tabuet for mænd i danske elitesport. (Arkivfoto)

Peter Regin (i midten) håber, at Rungsteds Jon Lee-Olsen ved at stå frem som homoseksuel kan være med til at bryde tabuet for mænd i danske elitesport. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Torsdag aften valgte den danske ishockeymålmand Jon Lee-Olsen fra mesterholdet Rungsted Seier Capital at springe ud som homoseksuel.

Det har ingen professionel dansk ishockeyherre gjort før, og beslutningen om at stå frem vækker beundring hos landsholdsanfører Peter Regin.

- Det er meget stærkt og modigt af Jon at springe ud som homoseksuel ishockeyspiller.

- Det er fantastisk, at han gør det, og forhåbentlig kan han i mangfoldighedens navn være en inspiration for andre. Ikke blot ishockeyspillere, men for sportsfolk generelt, siger Peter Regin i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union (DIU).

- Vi lever i 2019, og der skal være plads til alle - uden fordomme. På landsholdets vegne kan jeg kun sende et kæmpe skulderklap i retning af Jon, siger Peter Regin, der til dagligt spiller i finske Jokerit Helsinki.

DIU-direktør Ulrik Larsen håber også, at Jon Lee-Olsens udmelding kan gøre det lettere for andre homoseksuelle sportsfolk.

- Der er ikke, hvis overhovedet nogen, mandlige professionelle sportsfolk herhjemme, der under den aktive karriere er stået frem som homoseksuel, siger han.

- Derfor er Jon Lee-Olsen noget af et forbillede, der kan inspirere andre sportsfolk i forhold til åbenhed og mangfoldighed. Der er ikke nogen, der skal gå og gemme på noget i vores nuværende, åbne samfund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.