Udland

Landsholdsspiller kidnappet i Nigeria

En nigeriansk fodboldspiller er blevet bortført af ukendte gerningsmænd, oplyser hans familie.

Landsholdsspiller kidnappet i Nigeria

Den nigerianske fodboldspiller Christian Obodo er blevet bortført af ukendte gerningsmænd i det sydlige Nigeria, bekræfter hans familie.

Fodboldspilleren, der senest har spillet for den italienske klub Lecce i Serie A, blev stoppet under en køretur i byen Warri. Obodo var alene i sin bil på vej til at besøge et familiemedlem.

- Vi ved ikke, hvor han er, men hans bil var blevet efterladt af kidnapperne, siger et familiemedlem til AFP.

Oliebyen Warri ligger i Nigerdeltaet, hvor der ofte sker kidnapninger.

Obodo har spillet flere landsholdskampe for Nigeria, og han har i flere år spillet i den italienske Serie A. Han var i den nyligt afsluttede sæson på udlån fra Udinese til Lecce, der som tredjesidste i Serie A rykker ned i næste sæson.

- Vi håber, at situationen kan blive løst hurtigst muligt på bedst mulig vis, lyder det i en kort meddelelse fra Lecce.

Den 28-årige midtbanespiller er ikke den første nigerianske fodboldspiller, der er i kontakt med kidnappere.

Everton-forsvareren Joseph Yobos bror blev kidnappet i 2008, men blev løsladt få dage senere, mens Chelsea-midtbanespilleren John Mikel Obis far blev befriet fra kidnappere under en politiaktion sidste år.

Obodos bror, Kenneth Obodo, der også spiller fodbold i Italien, befinder sig i øjeblikket i Nigeria, hvorfra han har talt med det italienske nyhedsbureau Ansa.

- Christian har det godt. Vi er i kontakt med kidnapperne, der vil have penge.

- Vi kan ikke give dem mere end 100.000 euro (Knap 750.000 kroner, red.). Desværre sker sådanne ting i vores land, lyder det fra Kenneth Obodo.

Obodos svoger, Obidike Okechukwu, siger ifølge Ansa, at kidnapperne kræver en løsesum på 150.000 euro for at give fodboldspilleren friheden tilbage.

/ritzau/