Landsret: Præst forgreb sig på sognebørn

- Jeg vil gerne forstå, hvorfor det er sket, udtaler mand, der er kendt skyldig i overgreb på børn og unge.

En præst fra Tømmerup er tirsdag af Østre Landsret blevet kendt skyldig i en lang række overgreb mod børn og unge. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En præst fra Tømmerup er tirsdag af Østre Landsret blevet kendt skyldig i en lang række overgreb mod børn og unge. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En præst fra Tømmerup er tirsdag af landsretten blevet kendt skyldig i en lang række overgreb mod børn og unge.

Ved Retten i Holbæk blev han i november sidste år også kendt skyldig. Her blev han idømt ti års fængsel.

Landsretten har dog lavet en række justeringer af skyldkendelsen, men i langt de fleste tilfælde er byrettens kendelse blevet stadfæstet. Han er dog blevet frifundet for at have udnyttet sin psykiske overlegenhed.

Iført en hvid skjorte og en mørk sweater var Dan Peschack helt rolig, mens retten afsagde skyldkendelsen.

Peschacks forsvarer, advokat Ulrik Sjølin, læser op fra en erklæring fra en psykolog, som han har haft mange samtaler med, mens han har siddet fængslet.

I erklæringen beskrives han som reflekterende, og at han har en oprigtig interesse i at arbejde med sig selv og få en forståelse for, hvorfor han har ageret, som han har gjort.

- Jeg vil gerne forstå, hvorfor det skete, også for at undgå, at det sker igen. Jeg har taget imod alt den hjælp, jeg er blevet tilbudt af Kriminalforsorgen, og det vil jeg fortsætte med, tilføjer Dan Peschack.

Ulrik Sjølin mener, at en straf på fængsel imellem fire og et halvt år og fem år er passende.

Anklager Helene Brædder siger derimod i sin strafprocedure, at den skyldige skal idømmes en fængselsstraf på mindst 12 års fængsel

- Han viste sig at være en helt anden end den gode ven og præst, han udgav sig for at være, lyder det fra anklageren.

Det er usikkert, om straffen bliver udmålt tirsdag eller onsdag.

Sagen begyndte at rulle i sommeren 2016, da en far kontaktede Midt- og Vestsjællands Politi. Faren fortalte, at hans 12-årige søn var blevet seksuelt misbrugt af den nu 48-årige præst fra Tømmerup ved Kalundborg.

Herefter gik det stærkt, og listen af anklager mod præsten blev bare længere og længere. Forholdene dækker blandt andet seksuelle overgreb mod børn, blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.