Landsret skal afgøre to hundes skæbner

Det var tilbage i efteråret 2014, at Fyns Politi fjernede de to hunde Frigg og Marley fra deres ejere.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

ØSTRE_LANDSRET_I_BREDGADE_59 Foto: Free/Wikimedia

De to hunde Frigg og Marley, hvis ejere bor på Fyn, har været på internat i lidt over to år, men tirsdag bliver deres skæbne afgjort i Østre Landsret.

Landsretten skal tage stilling til, om Rigspolitiets afgørelse fra december 2014 om, at de to hunde skal aflives, er ugyldig eller ej.

Det påstår Foreningen Fair Dog, der har lagt sag an mod Rigspolitiet som mandatar for de to hundes ejere, som er medlem af foreningen.

Stridspunktet i sagen er, hvorvidt de to hunde tilhører eller er en krydsning af hunderacen Amerikansk Staffordshire Terrier, som er forbudt i Danmark.

Det har Rigspolitiet en formodning om, at hundene gør. Hundeejerne har samtidig ifølge Rigspolitiet ikke kunnet fremvise tilstrækkelig dokumentation for, at hundene ikke tilhører eller er en krydsning af racen.

Derfor mener Rigspolitiet, at Frigg og Marley skal aflives. Det fremgår af stævningen mod Rigspolitiet.

Der er nemlig i hundeloven omvendt bevisbyrde. Det vil sige, at hvis politiet har en mistanke om, at en hund tilhører eller er en krydsning af en forbudt race, kan politiet kræve, at ejeren dokumenterer hundens race.

Det er altså hundeejeren, som skal bevise, at hans eller hendes hund ikke er af en forbudt race.

Men Foreningen Fair Dog, mener, at ejerne har bevist, at Frigg og Marley ikke tilhører den forbudte race.

Det er nu op til Østre Landsret at vurdere.

Sagen begyndte i sommeren 2014, da Fyns Politi havde fået en anonym henvendelse om, at der befandt sig to "ulovlige hunde" på en adresse i Odense.

I efteråret samme år fjernede politiet de to hunde, som er tæver og søskende fra samme kuld, og besluttede, at de skulle aflives.

Ejerne klagede over afgørelsen til Rigspolitiet, der dog kom frem til samme beslutning som Fyns Politi.

Sagen er af principiel karakter og bliver derfor afgjort i landsretten. Ifølge Foreningen Fair Dog er sagen også den første af sin art i Danmark, og dommen, mener foreningen, vil have betydning for et stort antal hundeejere i fremtidige sager.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.