Landsretten: 25-årig skal varetægtsfængsles

Indbrudstyv taget på fersk gerning, men blev løsladt af byretten. Nu har landsretten bestemt, at manden skal varetægtsfængsles

Først blev han anholdt, så løsladt, og nu skal han anholdes igen. Foto: Michael Koch

Først blev han anholdt, så løsladt, og nu skal han anholdes igen. Foto: Michael Koch

GISTRUP:En 25-årig mand skal varetægtsfængsles i fire uger, sigtet for indbrud. Det har landsretten afgjort fredag, og dermed omstødt kendelsen fra byretten, der onsdag valgte at løslade den 25-årige efter et grundlovsforhør.

Det oplyser politikommissær Sune Myrup, Nordjyllands Politi.

Den 25-årig blev tirsdag taget på fersk gerning sammen med en jævnaldrende mand under et indbrud i en villa på Lyngtoften i Gistrup. Begge blev fremstillet i grundlovsforhør, men Retten i Aalborg mente altså ikke, at der var grundlag for at fængsle nogen af de 25-årige mænd.

Den kendelse kærede Nordjyllands Politi til landsretten for så vidt angik den ene af de 25-årige mænd, som var prøveløsladt for netop indbrudskriminalitet.

Og landsretten kom altså frem til, at han skal varetægtsfængslet, så derfor arbejder politiet nu på at finde og anholde manden, fortæller Sune Myrup.

Årvågen borger

De to mænd blev anholdt, efter at Nordjyllands Politi modtog tirsdag et alarmopkald fra en borger, der så, at to indbrudstyve netop havde brudt ind i villaen i Gistrup.

Politiet sendte med det samme flere patruljer til stedet, og kort efter kunne én af patruljerne anholde de to kendte indbrudstyve, der var på vej væk fra gerningsstedet.

Og i forlængelse af anholdelserne blev kosterne fra indbruddet beslaglagt. Der var tale om bærbare computere, højttalere og et kamera.

- Anholdelserne er en direkte udløber af en meget årvågen borger, der med det samme ringede 112, da borgeren ser gerningsmændene lave indbruddet, lyder rosen fra Sune Myrup der fortsætter:

- Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med dels at efterforske og opklare de anmeldte indbrud, men også at pågribe tyvene på fersk gerning, og i denne sammenhæng er borgernes hjælp og iagttagelser meget vigtig, hvilket dette eksempel klart illustrerer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.