Landsretten ophæver navneforbud

Blandt de tiltalte i straffesagen mod direktørnetværket er de lokale pengeinstitutters tidligere førstemand

Lars Løcke
Jacob Leth er her fotograferet i Sparekassen Kronjyllands hovedsæde i Randers i forbindelse med sin 60 års fødselsdag i 2006. Foto: Richard Sylvestersen/Scanpix
Erhverv 26. november 2014 08:46 - Opdateret 28. november 2014 17:09

HJØRRING: Vestre Landsret har ophævet de sidste to navneforbud i straffesagen mod otte tidligere bankchefer ved Retten i Hjørring, og derfor må navnene på alle de tiltalte nu nævnes. Det oplyser pressekontaktdommer John Lundum fra Vestre Landsret.

Blandt de tiltalte fra det såkaldte direktørnetværk, der indtil landsrettens afgørelse har været beskyttet af et navneforbud, er tidligere ordførende direktør Jacob Leth fra Sparekassen Kronjylland med hovedkontor i Randers.

Jacob Leth, der stod i spidsen for sparekassen fra 1987 til 2009, spillede udover som sparekassedirektør en markant rolle i pengeinstitutverdenen som formand for de lokale banker og sparekassers organisation - Lokale Pengeinstitutter - fra 1993 til 2007.

I den verserende straffesag ved Retten i Hjørring er Jacob Leth tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, en svindel som ifølge anklagemyndigheden blev orkestreret af ledelserne i ebh bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland.

Jacob Leth vil ligesom de andre medlemmer af direktørnetværket frikendes i straffesagen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...