Landstræner håber på to danske VM-medaljer i badminton

Badmintonlandstræner Lars Uhre melder om en frisk dansk trup forud for VM i Indonesien.

VM i badminton begynder mandag i indonesiske Jakarta.

Selv om Danmark er seedet til at nå semifinalerne i tre discipliner, så betyder det ikke, at Danmark regner med at få tre medaljer med hjem. To kan være godkendt, siger landstræner Lars Uhre.

- Vi har en målsætning om at få tre medaljepoint. Man får et point for bronze, to for sølv og tre for guld. Så lidt omformuleret, så vil det normalt svare til to medaljer, så det er vi taget herud for at hente, siger Lars Uhre.

Herresinglen Jan Ø. Jørgensen og herredoublen med Carsten Mogensen og Mathias Boe er begge andenseedede, mens damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er seedet som nummer fire.

Mixeddoublen med Christinna Pedersen og Joachim Fischer er seedet femmer, mens syvendeseedede Viktor Axelsen også er outsider til en VM-medalje.

Hvem, der skal sikre Danmark tre medaljepoint, er landstræneren da også henholdende med at svare på.

- Det afhænger af, hvilket niveau vi finder frem og spiller på. Vi forsøger hele tiden at have en trup, der er stærk nok til at spille med om medaljer. Hvor de så lige kommer, det er svært at sige på forhånd.

- Vi har en del i truppen, som har vundet medaljer før, og som har mulighed for at gøre det igen. Jeg tror i høj grad, rutine kommer til at spille ind, siger landstræneren.

Han melder truppen klar til at komme i gang.

- Vi har haft et godt forløb op til VM, selv om der som sædvanlig har været nogle småskader undervejs. Men vi er helt klar til første runde, og så tager vi den derfra.

- Jeg ser frem mod turneringen, og jeg synes, at vi som trup ser rimelig stærke ud, siger Lars Uhre.

Mandag skal singlespillerne Viktor Axelsen og useedede Line Kjærsfeldt i aktion som de første danskere ved VM.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden