Landstræner inden Masters: Vi får ikke noget foræret

Det er de danske doubler, som har størst mulighed for at vinde i badmintonturneringen Copenhagen Masters.

Landstræner inden Masters: Vi får ikke noget foræret

Når der spilles Copenhagen Masters i badminton fredag og lørdag i Falconer Salen, er det med danskere i favoritrollen i to af de tre discipliner, der spilles i.

Selv om danskerne ligger bedst på verdensranglisten i doublerækkerne, skal man dog ikke forvente, at modstanderne ikke spiller op til deres bedste i invitationsturneringen, siger Danmarks badmintonlandstræner, Lars Uhre.

- Det er et flot felt, der er samlet. Det kan godt være, vi er favoritter, men vi får ikke noget forærende. Jeg synes faktisk, at det russiske par i herredouble er meget spændende. De er rigtig stærke og plejer at levere varen, og det er et par store fyre.

- Jeg forventer en flot turnering, og jeg forventer da også, at vi er med til at præge turneringen på finaledagen, som vi plejer, men det kommer ikke af sig selv, siger Lars Uhre.

I herredoublen skal Mathias Boe og Carsten Mogensen tage kampen op med russerne Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov. Danskerne ligger nummer tre på verdensranglisten, mens russerne frister en tilværelse som nummer 12.

I mixeddouble er Joakim Fischer og Christinna Pedersen favoritter, men to par fra Thailand og Indonesien skal forsøge at spænde ben for danskerne.

Fredag spilles der semifinaler i de tre discipliner, mens finalerne spilles søndag. Der deltager danskere i begge semifinaler i alle discipliner, hvilket giver mulighed for rent danske finaler.

Landstræneren vurderer, at danskerne har bedst mulighed for at få en sejr i doublerne.

- Der er måske lidt større chancer i doublerne, end der er i herresinglen, men det er generelt meget lige, siger han.

I herresingle har Jan Ø. Jørgensen meldt afbud og erstattes af Hans-Kristian Vittinghus, der møder sydkoreanske Lee Hyun Il i den ene semifinale. I den anden herresingle-semifinale mødes Viktor Axelsen og Boonsak Ponsana fra Thailand.

Danskerne er allerede begyndt at træne frem mod All England i marts.

- Turneringen er rigtig god træning i at spille foran et stort publikum, og vores spillere elsker turneringen. Spillerne får også optimal kamptræning i en periode, hvor der ikke er så mange andre turneringer, siger Lars Uhre.

De danske deltagere kan ligeså godt vende sig til at spille foran et stort hjemmepublikum. Til august er Danmark nemlig vært for VM i badminton.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.