Landstræner om 10 minutters uvejr: Rent ud sagt dårligt

Både landstræner Jan Karlsson og spillerne har svært ved at forklare kollapset mod Hviderusland.

Landstræner Jan Karlsson måtte lægge bånd på sig selv for ikke at koge over i minutterne efter Danmarks 1-5-nederlag til Hviderusland ved VM i Tjekkiet tirsdag eftermiddag.

Karlsson havde svært ved at acceptere den danske indsats i de første 10 minutter af anden periode, hvor holdet sejlede, og en 1-0-føring blev vendt til 1-3.

- Man bliver aldrig klog på denne forbandede idrætsverden. Vi spillede en første periode med stor intensitet og arbejdsindsats. Men det så anderledes ud i anden. Vi spillede rent ud sagt dårligt i de første 10 minutter.

- Man må være lidt forsigtig med, hvad man siger lige efter kampen. Jeg er frygtelig skuffet, og jeg kunne komme til at sige nogle stygge sager, siger Jan Karlsson, der påpegede "fatale fejl" ved flere af scoringerne.

Han havde grund til at være nedbøjet. Indsatsen i første periode var så god, at den hviderussiske landstræner, Dave Lewis, priste sig lykkelig for, at danskerne kun førte med 1-0.

- Vi måtte takke målmand Kevin Lalande. Han havde æren for, at vi ikke var bagud med 0-2 eller 0-3 efter første periode. Danmark sad på os, siger Dave Lewis.

Fra et dansk synspunkt gik alt skævt i de 15 minutter, der gik fra spillerne forlod isen efter første periode, til de stod der igen.

Hviderusserne overtog i hvert fald initiativet fra allerførste skift i kampens anden tredjedel.

- Det er et godt spørgsmål, hvad der skete, siger Jesper B. Jensen.

- Det lignede lidt kampen mod Slovakiet i lørdags. Vi spillede godt, kom foran 1-0, og så trak vi os tilbage, som om vi skulle forsvare føringen hjem. Det kan man ikke, når der er 40 minutter igen.

- Vi tabte konceptet. Det er ellers spillet i egen zone, der har fungeret godt for os hidtil, men vi faldt lidt sammen i anden periode. De fik nogle dumme og unødvendige mål, siger den stærke back.

Netop fordi den danske defensiv har fungeret fint indtil det hviderussiske kollaps, mener Jensen, at det er for tidligt at slå alarm.

- Vi har spillet mange kampe uden at lave store individuelle fejl. Det gjorde vi så i dag. Shit happens. Vi skal selvfølgelig have talt det her igennem, men det er vigtigt, at vi ikke lægger for meget i kampen, siger Jesper B. Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.