Landstræner roser ung danskers Vuelta-debut

Jesper Hansen har kørt flot i Vuelta a España indtil videre, og det har imponeret cykellandstræneren.

Cykellandstræner Lars Bonde gik uden om Tinkoff-Saxo-rytteren Jesper Hansen, da han i sidste uge udtog sin trup til VM senere i september, men landstræneren er alligevel meget imponeret over den unge rytters kørsel i årets Vuelta a España.

Den 24-årige Tinkoff-Saxo-mand har været en stærk hjælperytter for kaptajn Rafal Majka i de spanske bjerge.

- Det har været glimrende og virkelig en god oplevelse. Det er det, han kan, og nu får han det ud over kanten.

- Vi, som har kendt ham, siden han var U23-rytter, har jo hele tiden vidst, han havde niveauet, og så er det jo bare fedt at se det komme ud på den måde, siger Lars Bonde.

Præstationen vil ifølge landstræneren bringe Jesper Hansen i spil til de kommende grand tour-løb, når Tinkoff-Saxo-holdet bliver sat.

- Jeg tror, han bliver en, man vil kigge på til alle bjergløb – herunder også de største. Det bliver rigtigt, rigtigt spændende at følge ham de kommende år, lyder det fra landstræneren.

Også Eurosports kommentator, den tidligere professionelle rytter Thomas Bay, er imponeret over danskerens kørsel i Spanien.

- Jeg er sindssygt glad for at se Jesper Hansen præstere på det niveau, især her i slutningen af en grand tour, for selvom sejren i Tour of Norway var rigtig flot, så er det her ligesom svendestykket, siger Thomas Bay.

Dog er der også små ting i rollen som hjælperytter i de store etapeløb, som lige skal ind under huden fremover.

- En dag, hvor han var faldet fra, sad han og kørte på hjul af Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) op mod målstregen, og Dumoulin kører stærkt op.

- En god hjælperytter bruger et kvarter på de sidste to kilometer, for der er også en dag i morgen. Det er også det, Fuglsang gør, når han kører som hjælperytter for Nibali, siger Thomas Bay.

- Men det er også et udtryk for en ambitiøs ung mand, og det ødelægger ikke billedet af, at her har vi altså fået en ny bjergrytter, som kan køre med de allerbedste, slutter han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.