Landstræner tror på skiløbere før paralympiske lege

Der er et år til de paralympiske vinterlege i Sochi, og der bliver satset på to danske alpine deltagere.

Landstræner tror på skiløbere før paralympiske lege

Der bliver satset på de danske alpine skiløbere Ulrik Nyvold og Line Damgaard frem mod de paralympiske vinterlege i russiske Sochi, der går i gang om præcis ét år.

Dansk Handicap Idræts-Forbund har ansat Peter Balle som ny landstræner i alpin skisport, og han skal træne skiløberne målrettet frem mod legene.

Peter Balle, der er tilknyttet Skiklubben Hareskov, skal være med til at optimere de danske atleters chancer for at kvalificere sig til legene i Rusland.

- Både Ulrik og Line har niveau og potentiale til at kunne gøre sig internationalt, men om de også kan vise så stor fremgang, at de kan kvalificere sig til PL næste år, det må den kommende tids resultater vise.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi arbejder målrettet mod PL, men vi er et nystartet team, så konkurrencerne nu i foråret og også til efteråret vil vise, hvor vi ligger.

- Men vi ser bestemt optimistisk på det og har en rigtig god proces i gang, siger Peter Balle i en pressemeddelelse.

Line Damgaard står på ski på et ben, og skulle hun kvalificere sig, bliver hun Danmarks første kvindelige alpinist ved et PL.

Ulrik Nyvold, der er lam fra brystet og ned, dyrker sitski og forsøgte også i 2010 at kvalificere sig til PL i Vancouver, men dengang lykkedes det ikke.

Nu gør han forsøget igen i både slalom og storslalom, og han har i dag en større tro på, at det kan lykkes.

- Det er ikke let at være alpinløber i flade Danmark, men med tilknytningen af Peter Balle og mere intens træning på både Vallåsen i Sverige og i alperne går formkurven den rigtige vej, siger Ulrik Nyvold.

Skulle det lykkes for Ulrik Nyvold at kvalificere sig, vil det være første gang, at Danmark er repræsenteret i den disciplin.

Danmark var senest repræsenteret ved PL i alpin skisport i japanske Nagano i 1998.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.