Landstræner: Vigtigt for dansk EM-kval at slå Slovakiet

Det danske kvindelandshold i fodbold spiller torsdag mod Slovakiet i en vigtig EM-kvalifikationskamp.

Kvinde EM 2013 Fodbold Sverige Foto: Scanpix/Anders Kjærbye

Kvinde EM 2013 Fodbold Sverige Foto: Scanpix/Anders Kjærbye

Når de danske fodboldkvinder møder Slovakiet torsdag aften i Viborg, bliver det formentlig en tæt kamp, hvor det danske landshold skal prøve at snuppe andenpladsen i puljen i EM-kvalifikationen.

Danmark ligger nummer tre i puljen med syv point, mens Slovakiet på andenpladsen har ni. Slovakiet har dog allerede spillet seks kampe, mens Danmark kun har spillet fire ud af otte.

De danske kvinder vandt første kamp mod Slovakiet på udebane i november 1-0. Landstræner Nils Nielsen vil også denne gang gå benhårdt efter at slå slovakkerne.

- Det er en vigtig kamp i forhold til at kæmpe om andenpladsen. Det var en lige kamp sidst, og det kan det også blive denne gang.

- Jeg er optimistisk, men jeg ved også, at Slovakiet har nogle ting, som de kan ramme os på. De er meget fysisk stærke. Det fik de held med at sætte i spil sidste gang, så det blev faktisk en svær kamp for os, siger landstræneren.

Øverst i Danmarks pulje ligger Sverige, som har vundet alle fire kampe. Derudover er de danske spillere i pulje med Moldova og Polen.

19 spillere er udtaget til truppen, hvor landstræneren dog mangler den skadede 24-årige Sofie Junge.

- Med undtagelse af Sofie Junge er alle stort set klar til at spille. Der er ikke nogen undskyldninger på den front. Det er det bedste hold, vi kan stille, siger Nils Nielsen.

Han fortæller, at det i hjemmekampen mod Slovakiet bliver en mere offensiv opstilling end i udekampene.

- Vi har arbejdet med nogle forskellige angrebsløsninger, hvor vi spiller en lille smule hurtigere. end vi normalt gør, så de ikke kan komme til at ramme os så hårdt, som de gerne vil.

- Vi kommer til at vælge nogle spillere, som har flere offensive kvaliteter end defensive, forklarer landstræneren.

Landsholdet spiller kampen torsdag klokken 19 i Energi Viborg Arena. Tirsdag spiller de igen i Viborg, hvor de møder Polen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.