Landstrænere: Fischer er klar til den store scene

Viktor Fischer kan gøre forskellen, når Ajax i aften møder Real Madrid, vurderer landstrænere.

Landstrænere: Fischer er klar til den store scene

Topstriden i gruppe D er afgjort, men der er stadig adgang til Europa League på spil, når Ajax i aften møder Real Madrid i en svær udebanekamp i Champions League.

Efter en forrygende weekend, hvor Viktor Fischer scorede og stod bag et oplæg for Ajax mod ærkerivalerne fra PSV Eindhoven, er han klar til at fortsætte det flotte spil.

Det siger U19-landstræner Thomas Frank, der kender Fischer fra landsholdet:

- Viktor kan gøre en forskel, for han har vist, at han kan præstere i de store kampe.

- Hvis Viktor får muligheden, er han iskold og sparker bolden i kassen, men Real Madrid er gode, så spørgsmålet er, hvor mange chancer Ajax får.

Ajax skal være gode til at udnytte de chancer, de får mod Real Madrid, og her hjælper det, at det 18-årige stortalent indtil videre ikke har været bange for at skyde på mål.

Med en sejr kan danskerklubben sikre sig adgang til Europa League på bekostning af Manchester City, da Ajax i øjeblikket har fire point, mens englænderne har tre.

Trods 3-1-sejren over PSV bliver det svært for Ajax, der i den seneste kamp mod Real Madrid på hjemmebane tabte 1-4.

Aftenens kamp mod Real Madrid kan blive Viktor Fischers store chance i Champions League. Selvom han endnu er ung, og presset og forventningerne kan være svære at håndtere, klarer han det flot.

- Han har en sund, ydmyg holdning, men samtidig stor fokus og tro på egne evner, så jeg tror, Viktor er klar til at træde ind på den store scene, siger Thomas Frank.

Assisterende landstræner på A-landsholdet, Peter Bonde, er enig i, at Fischer viser topniveau.

- Når han blev brugt i en ekstrem vigtig kamp mod PSV, så er han med i kampen om startpladserne. Fischer har vist, at han kan være med på hollandsk topniveau. Om han kan være med på europæisk topniveau, er spændende at se, siger han.

Foruden Fischer er Christian Eriksen, Christian Poulsen og Lasse Schøne med i Ajax-truppen til kampen.

Hvis det ikke lykkes danskerklubben at få tre point, står sidste sæsons engelske mestre fra Manchester City klar til at stjæle billetten til Europa League, når englænderne på udebane møder Borussia Dortmund.

Foreløbigt har City skuffet i Champions League, og i weekenden venter der et vigtigt derby mod Manchester United i Premier League.

Derfor er det muligt, at manager Roberto Mancini sparer topspillere tirsdag til trods for United-manager Alex Fergusons forsøg på psykologisk krigsførelse.

- Enhver manager vil gerne gøre det godt i Europa. At tabe der er ikke sundt for en stor klub. Hvordan holder du spillerne glade? har Ferguson sagt til avisen Sunday Express.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.