Landstræneren er begejstret for Peter Regins KHL-skifte

Landstræner Jan Karlsson glæder sig over, at Peter Regin nu vender hjem til europæisk ishockey.

Landstræneren er begejstret for Peter Regins KHL-skifte Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard

Landstræneren er begejstret for Peter Regins KHL-skifte Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard

Ishockeyspilleren Peter Regin vender efter syv år i Nordamerika tilbage til Europa, hvor han i de kommende to sæsoner skal spille for den finske KHL-klub Jokerit.

For landstræner Jan Karlsson er det en god nyhed. Klubskiftet betyder, at Regin ikke længere er afhængig af NHL-klubbers luner, og dermed er der meget større chance for, at han er til rådighed for det danske landshold.

- Det, synes jeg, er aldeles udmærket. Jo flere spillere, der holder til i Europa, jo gladere er jeg, siger Jan Karlsson.

Peter Regin har spillet seks VM-turneringer for det danske landshold, men det er ved at være længe siden sidst.

Den stærke center med 254 NHL-kampe på cv'et har ikke deltaget i et VM siden jubelåret 2010. Men landstræneren kan nu gøre sig forhåbninger om at have ham med i Rusland næste år.

- Det bliver en kæmpeforstærkning for os. Hvis man ser på holdet, der har været med til VM i Tjekkiet, er der jo nogle, der har måttet slide utrolig hårdt.

- Man kunne også se i den sidste kamp, at nogle var slidte, så vi har brug for mange, som kan hjælpe os med at trække dette læs, siger Jan Karlsson.

Regin har i denne sæson haft kontrakt med Chicago Blackhawks, men har spillet stort set hele sæsonen på AHL-holdet Rockford IceHogs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.