Landstræneren tror svømmetrio fortsætter

Landstræner Paulus Wildeboer mener sagtens, at de tre bedste svømmere kan være med ved næste OL, hvis de vil.

Landstræneren tror svømmetrio fortsætter

Det blev ikke til nogen medalje denne gang til hverken Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen eller Lotte Friis ved OL i London.

Men måske ser vi dem på medaljeskamlen om fire år i Rio. Landstræner Paulus Wildeboer tror og håber i hvert fald, at de fortsætter med svømningen.

- Rikke er stadig meget ivrig efter at svømme, og det skyldes nok først og fremmest, at hun stadig har til gode at vinde et af de største mesterskaber.

- Kommentarerne fra Jeanette og Lotte her ved OL tyder i første omgang positive. De giver udtryk for, at de vil have revanche. Men nu får vi se, hvordan det ser ud, når de har holdt ferie, siger Wildeboer.

Han mener godt, at de fra et fysiologisk synspunkt kan være med i verdenstoppen nogle år endnu.

- Pigerne kan godt være med til endnu et OL, men så er de også gamle. Den gennemsnitlige alder for en OL-finalist er 22 år, og den alder har de allerede passeret, siger hollænderen.

Han ser dog én betydelig udfordring, hvis Dansk Svømmeunion skal forsøge at holde på sine tre bedste kort.

- Vi bliver nødt til at gøre dem professionelle, og det vil svømmeunionen selvfølgelig hjælpe til med, men vi har brug for hjælp af sponsorer eller andre, siger landstræneren.

I hans tid de seneste fire år er støttebeløbet til de bedste svømmere firedoblet.

- Det er ikke fantastisk, men de kan leve af det. Sammenlignet med andre lande er vi bare langt bagefter, siger han.

Paulus Wildeboer blev ansat som landstræner og leder af det Nationale Træningscenter (NTC) i København efter OL i Beijing.

Han skal i de kommende fire år dog udelukkende arbejde som centertræner. Dansk Svømmeunion vil i stedet ansætte en fuldtidslandstræner, der ikke er involveret i den daglige træning på NTC.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden