Landstrænerens spanske elev: Nikolaj har altid en plan B

Den spanske stregspiller Gedeón Guardiola har i fire år haft Nikolaj Jacobsen som chef i Rhein-Neckar Löwen.

Gedeón Guardiola (med armene oppe) har et indgående kendskab til den danske landstræner Nikolaj Jacobsen. Foto: Reuters/Ognen Teofilovski

Gedeón Guardiola (med armene oppe) har et indgående kendskab til den danske landstræner Nikolaj Jacobsen. Foto: Reuters/Ognen Teofilovski

Håndboldlandsholdets tirsdagstræning i Kroatien var lukket for presse, fans og andre interesserede.

Landstræner Nikolaj Jacobsen ville have fred til at trylle med taktikken og arrangere angrebene uden interesserede "spioner" før onsdagens EM-kamp mod Spanien.

Spanierne er forberedte på, at den danske træner vil forsøge at narre dem fra kampstart, og den spanske lejr rummer en ægte Jacobsen-ekspert i form af forsvarskæmpen Gedeón Guardiola.

- "Niko" er en stor strateg. Han har helt sikkert arbejdet med nogle overraskelser. Jeg tror, han vil spille med syv mod seks i angrebet fra start, siger Guardiola.

Stregspilleren har haft kontrakt med Rhein-Neckar Löwen siden 2014 og har dermed været i den tyske klub lige så længe som den danske træner.

- Han har altid en plan B. Han ser meget video med modstanderne, så han kan have noget i ærmet, siger Gedeón Guardiola.

Den 33-årige spanier har tydeligvis et godt forhold til Jacobsen, og da han begynder at beskrive danskeren som trænertype, sker det med et stort smil.

- Han går meget op i at skabe en god atmosfære på sine hold. Han vil have et sundt omklædningsrum, og det er i mine øjne også meget vigtigt.

- Hvis du begår fejl, er han altid sur på sidelinjen, men der er ikke noget bagefter. Han kender sine spillere vældig godt og ved, hvad han kan kræve af dem, siger Gedeón Guardiola.

Han forventer at møde et revanchetørstigt dansk hold.

- Danmark vil komme med fuld fart fra start, for spillerne vil være topmotiverede efter nederlaget til Tjekkiet, spår den spanske stregspiller.

Guardiola selv kom i øvrigt til skade i mandagens møde med Ungarn, hvor han fik et vrid i den ene ankel.

Siden har han gået rundt med en stram forbinding, men det kommer næppe til at forhindre ham i at dele øretæver ud i det spanske forsvar onsdag aften.

- Jeg er ikke 100 procent, men jeg kan godt spille, siger Guardiola.

Kampen mellem Danmark og Spanien begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.