Lang fængselsstraf til 17-årig

Biltyverier, røveriforsøg, vold, hasarderet kørsel og indbrud blandt lovovertrædelserne

Dommen til den 17-årige lød på et år og tre måneders ubetinget fængsel. Arkivfoto

Dommen til den 17-årige lød på et år og tre måneders ubetinget fængsel. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Stjålne biler, indbrud, røveriforsøg, vold og hasarderet kørsel var blandt de kriminalitetsformer, som blev lagt frem i en domsmandssag ved Retten i Holstebro.

En 17-årig mand, som sidste år var anbragt på et opholdssted i Thy, blev anholdt en formiddag i begyndelsen af november, efter han havde stjålet en varevogn, som stod parkeret på Nørregade i Hurup Thy.

Da en politipatrulje fik kontakt med varevognen forsøgte den 17-årige at stikke af, men turen endte i nogle vejskilte på Fjordvejen i Struer.

Undervejs havde den 17-årige forsøgt flere gange at vædre patruljevognen.

Ud over tyveriet af varevognen og den voldsomme køretur, var der også besiddelse af en signalpistol, 3,6 gram hash og påvirkning af euforiserende stoffer i blodet.

Før biltyveriet havde anklagemyndigheden også nogle andre ”punkter på den juridiske dagsorden” i form af vold mod en pædagog på et opholdssted, mens han kørte en bil, som den 17-årige var med i. Men der var også anklagepunkter med indbrud forskellige steder i Thy og på Mors.

Der var også et røveriforsøg i begyndelsen af december ved en hæveautomat i Vodskov. Desuden vold mod ansatte på institutionen og besiddelse af diverse euforiserende stoffer.

Det hele blev af dommerne regnet sammen til en ubetinget straf på et år og tre måneder i fængsel, men anklager Ida Marie Koldste forklarer, at fire af månederne har stået i venteposition fra en tidligere dom.

Den 17-årige modtog dommen og accepterede også fortsat varetægtsfængsling til straffen kan afsones.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.