Lang sagsbehandling skuffer

Svend Aage Frederiksen bekymrer sig om sin fremtid

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Svend Aage og hans familie har været nødt til at flytte til et lettere fremkommeligt hus i Børglum. Foto: Henrik Louis Simonsen

BØRGLUM:Invaliderede Svend Aage Frederiksen har ikke fået tilkendt pension fra Løkken-Vrå Kommune. Familien søgte ellers allerede Løkken-Vrå Kommune om pension, da han var indlagt på hospitalet i oktober sidste år. Han og familien undrer sig over den lange sagsbehandling, og tænker meget over, hvordan deres øknomiske situation kommer til at se ud i fremtiden. - Der er jo ingen tvivl om, at Svend Aage aldrig kommer til at arbejde igen, siger Susanne Frederiksen, som er søster til Svend Aage. Hun har flere gange kontaktet kommunen for at følge op på sagsbehandlingen. - Sagsbehandleren lovede at ringe til os inden sommerferien, men nu har vi bare fået et brev om, at kommunen regner med, at sagen bliver afgjort i løbet af september, siger Susanne Frederiksen og viser brevet frem. Hos Løkken-Vrå Kommune er der ingen, der vil kommentere den konkrete sag, men leder af familieafdelingen, Carsten Bach understreger, at det er vigtigt for kommunen at give borgerne god besked. - Vi prøver hele tiden at holde borgerne orienterede om, hvor deres sag står, siger han. Svend Aage Frederiksens familie er dog langt fra tilfredse med informationsniveauet - ej heller med tempoet i sagsbehandlingen. Og den kan da også variere meget. - Hvis alt går glat kan en pensionssag afgøres, men der kan være mange ting, der forsinker processen, siger Carsten Bach. Det kan blandt andet være undersøgelser på sygehuset eller arbejdsprøvninger, der tager tid. - Der er blevet strammet op på reglerne for pension, og det er absolut sidste udvej. Derfor er der mange ting, der skal tjekkes, siger Carsten Bach. Svend Aage Frederiksen forstår ikke, at det skal tage så lang tid at afgøre hans sag. - Jeg kan jo ikke engang gå, siger han. Og selvom Svend Aage Frederiksen får genoptræning flere gang om ugen, og selvom han håber på at komme til at gå igen, mener han det er helt udelukket, at han igen ville kunne arbejde. Carsten Bach synes da også, at en sagsbehandlingstid på næsten et år lyder som lang tid, men understreger, at der kan være mange grunde til, at sagen trækker ud. Indtil videre venter Svend Aage Frederiksen utålmodigt. - Jeg tænker meget over, hvad der kommer til at ske med os - det tager mange kræfter, siger Svend Aage Frederiksen. I det hele taget har familien været utilfreds med, at kommunen ikke har betalt for Margiths ophold på Rigshospitalet. - Derovre sagde de, at det var ren rutine at kommunen betaler for pårørendes ophold, men vi har ikke set nogen penge, siger Margith opgivende. Nu er familien installeret i et hus, hvor Svend Aage Frederiksen kan komme rundt med kørestolen, men de takker ikke kommunen for hjælp i forløbet.

Forsiden