Lang vej til EM: Albanien holder Danmark fra fadet

Det danske landshold får svært ved at tage en af de direkte EM-pladser efter 0-0 mod Albanien i København.

Vejen til næste års EM i Frankrig blev fredag aften en hel del længere for det danske fodboldlandshold.

Foran et fyldt Parken med små 36.000 tilskuere måtte landstræner Morten Olsen se Danmark brænde et stort antal chancer mod Albanien, der fik hevet et ønskeresultat på 0-0 med hjem.

Danmark kan nu ikke selv afgøre sin skæbne i kvalifikationspuljen, hvor Portugal og Albanien lige nu lader til at sætte sig på de to direkte pladser til næste års EM-slutrunde, mens danskerne styrer mod to playoff-kampe.

De velorganiserede og aggressive albanere var som frygtet umådeligt svære at skabe chancer imod, men efter pausen burde en dansk storoffensiv have udmøntet sig i en sejr.

Morten Olsen måtte vente et kvarter på den første danske chance, som tilfaldt debutanten Pione Sisto, der modtog bolden på venstrekanten, trak forbi en albansk forsvarer og forsøgte at lægge bolden ind ved forreste stolpe.

Gæsterne havde svært ved at tøjle den driblestærke FC Midtjylland-komet, der måtte se Albaniens målmand gribe sit forsøg.

Danskerne kom før pausen ofte til at famle foran den tætbefolkede albanske forsvarskæde, og det nyttede slet ikke at sende høje bolde frem mod de nærkampstærke gæster, der alt for nemt slog hjemmeholdets spil i stykker.

De største danske chancer før pausen tilfaldt Simon Kjær, der headede forbi mål to gange. Først efter et dansk hjørnespark, og lidt senere på et frispark - i begge tilfælde blev bolden slået fra den velspillende venstreback Riza Durmisi.

Straks fra anden halvlegs start blev Sisto og William Kvist pillet ud til fordel for Yussuf Poulsen og Jakob Poulsen.

De to indskiftere var med til at sætte albanerne endnu mere under tryk, og de danske chancer blev flere og flere.

Yussuf Poulsen ragede i en af sine første aktioner bolden til sig i straffesparksfeltet, og så kunne Nicklas Bendtner trykke på mål. Wolfsburg-angriberen blev dog tacklet i skudøjeblikket.

Lidt senere slog Jakob Poulsen et hjørnespark ind i panden på Nicolai Jørgensen, men FC København-spilleren - der overraskende var at finde i startopstillingen - måtte se Albaniens keeper vippe forsøget til hjørnespark med en feberredning.

I perioder af anden halvleg var albanerne sjældent over midterlinjen, og med de to indskiftede Poulsen'er som igangsættere blev Nicolai Jørgensen efter en lille time spillet fri, men hans skudforsøg blev reddet.

Danskerne kom i højere grad over kanterne, hvilket udmøntede sig i flere giftige indlæg, men foran mål formåede Nicklas Bendtner ikke at prikke bolden i mål.

20 minutter før slutfløjt fik Bendtner en gigantchance, da Yussuf Poulsen fik prikket Wolfsburg-angriberen fri, men danskeren var lidt for langsom på fødderne, og muligheden forsvandt i en albansk tackling.

Nicolai Jørgensen fik endnu en god mulighed, men i slutfasen var det som om, at de danske kræfter var sluppet op.

I overtiden fik gæsterne tilmed en kontra, men en-mod-en fik målmand Kasper Schmeichel afværget et dansk nederlag.

Portugal topper Danmarks kvalifikationsgruppe med 12 point med Danmark og Albanien på 11 point. Danskerne mangler dog blot at spille to kampe, mens Portugal og Albanien hver har tre kampe at gøre godt med.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.