Danmark

Lang venteliste gavner ikke privathospital

Skovhus Privathospital har ikke fået henvist én psykiatrisk patient trods en aftale med Danske Regioner.

Lang venteliste gavner ikke privathospital

Psykiatriske patienter behøver hurtig hjælp, så sindslidelsen ikke bliver kronisk. Derfor undrer det sygehusdirektør Kit Kjærsgaard fra Skovhus Privathospital, at hospitalet ikke har fået henvist én psykiatrisk patient i døgnbehandling trods lange ventetider.

- Ventelisterne vokser og vokser. Vi tror, at det handler om den information, man giver til folk med en psykiatrisk lidelse. Mange skizofrene har ikke et netværk til at finde disse ting på nettet. I mange regioner får man et brev og skal selv gå på nettet, siger hun.

Skovhus Privathospital nær Nykøbing Sjælland har siden 1. januar 2010 haft en aftale med Danske Regioner om ambulant behandling i voksenpsykiatrien.

Fra 1. februar i år har privathospitalet haft en aftale med regionerne om at tage patienter med skizofreni.

Ventetiden i psykiatrien er vokset fra 33 dage i 2008 til 37 dage i 2011. Patienterne fik i 2010 udvidet behandlingsretten, så de kan skifte sygehus efter to måneders ventetid.

Patienterne henvises bare ikke, påpeger Kit Kjærsgaard. Hun afviser, at regionerne ikke henviser psykiatriske patienter på grund af privathospitalets manglende erfaring.

- Vi har eksisteret i fem år og får henvist patienter fra en masse andre samarbejdspartnere. Vi har ansat nogle af Danmarks bedste overlæger med speciale i psykiatri og mange års erfaring, siger hun.

Skovhus Privathospital aflønnes af Danske Regioner med 60-80 procent af taksten på et offentligt psykiatrisk hospital. Hospitalet kan behandle alle diagnoser som depression, maniodepressivitet og skizofreni, forklarer Kit Kjærsgaard.

- Aftalen med Danske Regioner sætter helt klare rammer for, hvad behandlingen skal indeholde. Så det vil være præcis det samme, som man tilbyder i det offentlige, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.