Dronninglund

Lang venteliste til vuggestue

Mange søger plads, men der er pres på og ikke råd til at åbne flere

Der er rift om vuggestuepladserne i Brønderslev by, og mange står på venteliste. ?Arkivfoto: Martin Damgård

Der er rift om vuggestuepladserne i Brønderslev by, og mange står på venteliste. ?Arkivfoto: Martin Damgård

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Forældrene står i kø for at få en vuggestueplads til deres børn, men mange står der forgæves - der er ikke plads til alle, og nu har et flertal i børne- og skoleudvalget sagt nej til et oplæg fra forvaltningen om at lave ni flere pladser i Brønderslev by og på den måde tage noget af presset af ventelisterne.

Det er ikke god vilje, der mangler - men penge.

- Der er mulighed for at tilbyde ni pladser mere i Brønderslev, uden at man skal ud at bygge en masse, men det vil koste nogle penge, vi ikke pt har, siger udvalgsformand Lone Birkmose Lex (V).

Når der ikke er plads i vuggestue, er alternativet dagpleje, og det er billigere.

45 børn på venteliste

Forvaltningen melder om stor efterspørgsel på vuggestuepladser i Brønderslev by, hvor der er vuggestuegrupper tre steder.

Aktuelt er der 16 børn på venteliste til Brundur, ni til Fasanen og Galaksen i Brønderslev samt 11 til Petra i Hjallerup. Alle steder er helt fyldt op.

Men man kan altså ikke bare sådan udvide.

- Der er ikke budgetteret med det, derfor er det svært at sige, at vi lige har pengene til det, siger Lone Birkmose Lex og peger på, at man skal hen i budget 19, før noget kan ske.

Et mindretal på de tre S-poltikere i udvalget Bettina Bøcker Kjeldsen, Peter H. S. Kristensen og Lars Bisgaard ønsker at udvide antallet af vuggestuepladser i Brønderslev by og gerne så hurtigt som muligt.

Samtidig har bestyrelsen i børnehaven Den Grønne Giraf i Dronninglund søgt om at få en vuggestueafdeling. I den forbindelse har udvalget foreløbig bedt forvaltningen analysere på, hvad det vil betyde for behovet for børnehavepladserne.

- Vi har ingen vuggestuepladser i Dronninglund men i Brønderslev og Hjallerup. Vi mangler at komme i gang i Dronninglund, og der var efterspørgsel derude næsten inden, vi kom i gang de andre steder, fortæller Lone Birkmose Lex.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.