Tyverier

Langt færre indbrud i Nordjylland

Se tallene for din kommune

Indbrudstyvene er ikke nær så aktive som tidligere. Arkivfoto

Indbrudstyvene er ikke nær så aktive som tidligere. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Færre nordjyder oplever at komme hjem til et hus, hvor der har været indbrud. Det viser udviklingen det seneste år, og også på landsplan slår den samme tendens igennem.

Antallet af anmeldte indbrud i Nordjylland er faldet fra 4.549 anmeldelser i første halvår 2011 til 3.288 i første halvår 2012. Fra 1. januar til 30. juni 2012 er antallet af indbrud i private hjem faldet med 13,9 procent, hvis man sammenligner med det gennemsnitlige antal indbrud fra 2009-2011. Det tilsvarende fald på landsplan er 5,2 procent.

Positiv udvikling

Den positive udvikling vækker tilfredshed hos chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Nordjyllands Politi.

- Ethvert indbrud er ét indbrud for meget, men det er glædeligt, at befolkningen i Nordjyllands Politikreds lige nu er blandt de borgere i Danmark, der har den laveste risiko for at blive ramt af et indbrud, siger chefpolitiinspektøren i en pressemeddelelse.

Ved Nordjyllands Politi hæfter man sig samtidig ved, at antallet af anmeldelser i nordjyske fritidshuse og erhverv også for tiden er meget lavt. Hvis man sammenligner 2012 med det gennemsnitlige antal indbrud i fritidshuse og i erhverv fra 2009-2011, så har indbrud i fritidshuse oplevet et fald på 45 procent ned til 403.

Appel til borgerne

- Vi fortsætter vores indsats på højt niveau. Forbrydere holder ikke fri. Vi har før set, hvordan billedet hurtigt ændrer sig. Anmeldelsestallet kan svinge uge for uge, hvis fx en bande kommer hertil og laver en bølge af indbrud. Det så vi desværre et eksempel på i juli, hvor flere kommuner havde mange indbrud, siger Claus Hilborg.

Derfor opfordrer chefpolitiinspektøren fortsat alle borgere til henvende sig til Nordjyllands Politi, hvis de observerer noget mistænkeligt, eksempelvis biler eller ukendte personer, der pludselig færdes i et boligområde.

- Jeg vil også gerne appellere til borgerne om, at de skal henvende sig, hvis de får tilbudt guld, sølv eller elektroniske genstande til urimeligt billige priser. Der kan være tale om hælervarer, siger Claus Hilborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.