Danmark

Langt flere tages for eksamenssnyd

Aldrig er så mange studerende blevet taget i at snyde til eksamen

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

DANMARK:På Danmarks næststørste universitet i Aarhus tog man i 2014 hele 209 studerende i eksamenssnyd. Et tal, som er steget fra 55 i 2010 og 110 i 2012.

Det skriver metroxpress.

Prodekan Peder Østergaard fortæller, at en stor del af stigningen skyldes, at man i dag bruger et it-program, der kontrollerer, om dele af teksten er kopieret fra nettet eller andre opgaver.

- Derfor er det stadig et problem og et alt for stort tal. Universitetet har så sent som i sidste uge bevilliget 200.000 kroner til en informationskampagne om problemet over for de studerende. En del ved ikke, at man ikke må tage tekst fra nettet uden at citere, siger han til metroxpress.

Andre videregående uddannelser melder også om flere sager om snyd.

Copenhagen Business School tog i 2011 47 studerende i snyd - sidste år var tallet 168. De 69 blev afsløret med et computerprogram, man tog i brug i 2014.

Censorerne på videregående uddannelser gjorde i 2013 opmærksom på problemet i deres årlige censorberetning. På radiografuddannelsen afleverede mange ifølge beretningen eksamenssvar, der var en ”ordret gengivelse af teksten fra lærerbogen”, og 14 ud af 45 på en merkantil-uddannelse blev taget i at kommunikere internt under en eksamen.

Snydende sygeplejerskestuderende steg fra 24 i 2013 til 39 i 2014.

- Det er bekymrende, at der ser ud til at være en stigning i sager om eksamenssnyd. Jeg opfordrer institutionerne til at tale åbent om det, siger Steen Hundborg, leder af censorformandskabet, til metroxpress.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.