Langt mere gods end ventet

Godsmængderne på Feggesund er øget med utrolig hast og overgår alle forventninger

Færgen Feggesund har siden sin indsættelse sidst i oktober 2012 til nu langt oversteget selv de mest positive forventninger til godmængderne. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Færgen Feggesund har siden sin indsættelse sidst i oktober 2012 til nu langt oversteget selv de mest positive forventninger til godmængderne. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED-MORS:Stigningen i mængden af gods på overfarten mellem Feggesund og Amtoft overgår alle forventninger, skriver Thisted Dagblad onsdag.

Byrådspolitikerne i Thy og på Mors var forsigtige i deres forudsigelser af stigningstakten i godsmængderne på Feggesund, når den nye færge M/F Feggesund blev ind mellem Feggesund og Amtoft.

Byrådspolitikerne på Mors skønnede en stigning på 10 procent, mens thyboerne var lidt mere optimistiske med et skøn på 30 procent.

Sådan er det ikke gået. Det er gået meget bedre. Langt bedre end nogen af de mest optimistiske byrådspolitikere kunne have forudsagt.

Afdelingsleder i Morsø Kommune Lis Dich peger på to helt afgørende faktorer på Feggesund.

Og det er transporten af lastvogne med anhænger og sættevogn med forvogn.

- Stigningen for lastvogne med anhænger har indtil dags dato sammenlignet med samme periode i 2012 haft en stigning på omkring 250 procent fra 378 lastvogne med anhænger til 1.403 i år, forklarer Lis Dich.

For sættevogne med forvogn har stigningen været på mere end 100 procent fra 619 til 1.347.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.