Langtidsstegt kalvetyksteg med rosmarin, hvidløgsglaceret rødbede, pommes Anna samt en mild sennepscreme

Foto: Jens Mor­ten
Fødevarer 10. marts 2007 05:00

{ 600 g kalvetyksteg (få slagteren til at afpudse det). Brunes og steges 1 time, som beskrevet i ugens tip. { 400 g skrællede og kogte rødbeder { 1 spsk. hakket rosmarin { 2 fed hvidløg Rødbederne skæres i tern og vendes med hakket hvidløg, rosmarinen og en smule olie, sukker, salt og peber. Rødbederne kommes i et ildfast fad og gennembages i ovnen i 20 min. ved 180 grader. Pommes Anna{ 4 bagekartofler { 1 stort løg { 100 g smør { Salt og peber Bagekartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver, og løget skæres i så fine tern, som i kan. Smørret smeltes og kartoflerne, løg samt salt og peber vendes i smørret og presses i et smurt ildfast fad og bages møre ved 100 grader sammen med kødet. Kan spises med det samme eller presses med noget tungt under afkøling, vendes ud og skæres i ønsket form og varmes i ovn. Sennepscreme{ 1/2 liter god kalveboullion/sky { 1 glas godt rødvin { 1 løg { 1 fed hvidløg { 1/4 l fløde { 1 stor spsk. grov dijonsennep Løg og hvidløg sauteres i en gryde, rødvinen tilsættes og koges næsten væk. Bouillonen tilsættes og reducerer til 2/3. Fløden tilsættes, koges til jævn konsistens og eventuelt blendes saucen blank. Derefter tilsættes senneppen. Smag til med salt og peber.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...