Lanterne-folkene tilfredse

Efter støtte fra byrådet tør Lanterne-gruppen i Løgstør arbejde videre med million-projektet

Jeg glæder mig over, at det stort set er et samlet byråd med støtte fra alle partierne, der står bag ansøgningen til Margrethe Vestager, siger Lanterneformand Torben Frederiksen. Foto: Ole Berg

Jeg glæder mig over, at det stort set er et samlet byråd med støtte fra alle partierne, der står bag ansøgningen til Margrethe Vestager, siger Lanterneformand Torben Frederiksen. Foto: Ole Berg

LØGSTØR:- Vi er glade for, at byrådet endelig har sagt ja til Lanternen. Og at kommunen nu søger Indenrigsministeren om lov til at slippe for at skulle deponere 19 mio. kr. i forbindelse med en lånegaranti på 19 mio. kr. til projektet. Nu tør vi gå videre.

Sådan lyder det fra formanden for Lanterne-projektet i Løgstør, Torben Frederiksen, efter byrådet torsdag vedtog en støtteerklæring til projektet samt besluttede at søge indenrigsminister Margrethe Vestager om lov til at slippe for at skulle deponere 19 mio. kr. for at kunne give Lanternen lånegarantien.

- Det er helt fair, at kommunen lige får tid til at undersøge den her mulighed. På Langeland er det lykkedes kommunen at slippe for deponeringskrav. Så det håber jeg også bliver tilfældet i Vesthimmerland.

Sikre på hjælp

- Lykkes det ikke, ja, så må byrådet se, hvordan de så vil skaffe de 19 mio. kr. Jeg hæfter mig ved, at stort set hele byrådet har sagt, at kommunen vil Lanternen, så uanset hvad, så er vi sikre på, at byrådet vil hjælpe os videre, siger Torben Frederiksen.

Forslaget om at søge Margrethe Vestager om lov til at slippe for deponeringskravet kom på byrådsmødet fra den konservative byrådsgruppe, der ellers af flere andre partier er blevet beskyldt for at forsøge at sætte en kæp i hjulet for Lanterne-projektet.

De konservatives forslag kom efter den radikale byrådsgruppe havde foreslået, at man tilføjede et punkt i støtteerklæringen, hvor Vesthimmerlands kommune tilkendegiver, at den er indstillet på at give et midlertidigt udlæg på 19 mio. kr. til Lanternen. Det var der ikke flertal for, da de radikale ikke kunne anvise, hvorfra penge skulle tages fra.

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at det stort set er et samlet byråd med støtte fra alle partierne, der står bag ansøgningen til Margrethe Vestager. Det betyder rigtig, rigtig meget for os, siger Torben Frederiksen.

Det var på et møde sidste uge, at Lanternen, der har et budget på 65 mio. kr., bad Vesthimmerlands kommune om lånet på 19 mio. kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.