Larm Film svarer igen i ebh-sag

”Betalte demonstranter” ved ebh-retssag indgår i konceptet bag dokumentar - vil ikke tolerere nyhedsdirektør Ulrik Haagerups ”hetz”, skriver selskabet i en pressemeddelelse

Ved den første dag i retssagen i forbindelse med EBH bank ankommer Finn Strier Poulsen her til retten. Foto Bente Poder. <i>Scanpix Denmark</i>

Ved den første dag i retssagen i forbindelse med EBH bank ankommer Finn Strier Poulsen her til retten. Foto Bente Poder. Scanpix Denmark

KØBENHAVN:Produktionsselskabet Larm Film tager nu til genmæle mod den kritik, selskabet har været udsat for, efter at det er kommet frem, at selskabet stod bag en fingeret demonstration mod ledelsen i den daværende ebh-Bank.

Sagen er blusset op, fordi journalister fra TV-Avisen brugte billeder fra den iscenesatte demonstration som om der var tale om en ægte og spontan demonstration.

Det fik DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til at fastslå, at en fiktiv demonstration strider mod dokumentargenrens grundsten og dermed DR’s programetik. Derfor dropper DR at vise programmet, som optagelserne skulle bruges til.

Dækker over fejlagtige indslag

- En dokumentar i almindeligt journalistsprog betyder, at man følger og registrerer virkeligheden. Man forsøger at afdække virkeligheden. Man forsøger ikke at konstruere den. Alene derfor kan der ikke være tale om en dokumentar, siger Ulrik Haagerup.

Men det vil Larm Film ikke finde sig i. Selskabet mener, at Haagerup forsøger at dække over TV Avisens fejlagtige indslag ved at svine Larm Film til som utroværdige.

- Vi på Larm Film lever af vores troværdighed og kan ikke længere tolerere Haagerups hetz mod os, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Sagens kerne er, at DR har bestilt et journalistisk program der afdækker systemer i Danmark og samtidig giver befolkningen mulighed for at komme til orde, forklarer Larm Film.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.