Lars Bak er udtaget til Tour de France

Cykelrytteren Lars Bak kan som første dansker glæde sig over en sikker plads i årets Tour de France.

Da Lars Bak kørte for Team CSC blev han vraget til Touren år efter år, men efter skiftet til først HTC-Highroad og siden belgiske Lotto-Belisol er den danske cykelrytter blevet et sikkert kort i cykelsæsonens vigtigste styrkeprøve.
Således er Bak som den første dansker forhåndsudtaget til det franske etapeløb.
- Ja, det er jeg utrolig glad for. Jeg har hørt det et stykke tid, så jeg har allerede indstillet mig på det. Det bliver fedt igen at komme til Frankrig - jeg glæder mig utrolig meget, siger Lars Bak til DR Sporten.
Det drejer sig formentlig blot om formaliteter, før Baks tidligere kolleger Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank får samme besked.
Bjarne Riis har således givet udtryk for, at Chris Anker Sørensen kan jagte en bjergtrøje i årets Tour de France, og Nicki Sørensen har været fast mand gennem mange år på Tour-holdet.
Lars Bak kørte det populære franske løb for første gang i karrieren sidste år, og det var en stor succes.
Den 32-årige dansker, som for nylig vandt en etape i Giro d'Italia, leverede en kolossal indsats i forhold til at hente udbrydere og føre Mark Cavendish frem til sejr.
Lars Bak er udset en hjælperolle for sprinteren Andre Greipel og for Lotto-Belisols klassementhåb Jurgen Van den Broeck.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.