Lars Bak var oftest i sadlen blandt danskerne i 2010'erne

807 løbsdage blev den nu tidligere cykelrytter Lars Bak noteret for i det forgangne årti.

Lars Bak var til start i 20 grand tours i løbet af karrieren og vandt i 2012 en individuel etape i Giro d'Italia. (Arkivfoto)

Lars Bak var til start i 20 grand tours i løbet af karrieren og vandt i 2012 en individuel etape i Giro d'Italia. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Lars Bak stoppede karrieren som cykelrytter, da han kørte over stregen i Paris-Tours i oktober, og hvis han har brug for en puster, er det ikke underligt.

Bak var nemlig den professionelle danske rytter, der havde flest løbsdage i det forgangne årti - sæsonerne fra 2010 til og med 2019.

Det viser en opgørelse, som cykeldatabasen procyclingstats.com har lagt ud på sin hjemmeside.

Bak fik registreret 807 løbsdage i professionelle løb i årtiet, hvilket er 15.-flest blandt de mandlige ryttere, som procyclingstats.com fører statistik over.

Længere nede ad listen finder man Michael Mørkøv med 765 løbsdage og Jakob Fuglsang med 750.

Ingen af dem kan dog hamle op med den hårdtarbejdende belgier Thomas De Gendt, der på ti sæsoner var til start 875 gange og derfor indtager førstepladsen på listen foran tyske André Greipel.

Netop Greipel har med 117 sejre vundet flest løb i perioden foran Peter Sagans 113 og Mark Cavendishs 95.

Knap så tæt er det, når man kigger på sejrene fordelt på hold. Det belgiske cykelhold Quick-Step har været suveræn med i alt 496 professionelle sejre i årtiet.

Der er langt ned til Ineos - tidligere Sky - der indtager holdenes andenplads med 352 sejre, mens Movistar følger efter med 269 af slagsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.