Lars Bak vil blive i cykelsporten efter karrierestop

Lars Bak parkerer søndag cyklen, men han vil gerne blive i sporten i en ny rolle, fortæller han.

11 gange har Lars Bak været til start i Paris-Tours. Søndag er han med for 12. og sidste gang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

11 gange har Lars Bak været til start i Paris-Tours. Søndag er han med for 12. og sidste gang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Lars Bak har ingen plan om at forlade sporten, selv om han søndag kører sit sidste løb som professionel.

Silkeborgenseren startede karrieren som stagiaire på Team Fakta i 2001 og har siden kørt på seks forskellige hold frem til nu, hvor han trækker stikket.

Søndagens Paris-Tours bliver Baks sidste løb, men han er slet ikke færdig med sporten, og han står efter eget udsagn med et par muligheder på hånden.

- Jeg vil rigtig gerne blive i branchen. De to veje er begge veje, der fører til noget i cykelsporten, siger Lars Bak, der håber at kunne offentliggøre sit næste job i nærmeste fremtid.

Før han kan tage hul på livet efter den aktive karriere, skal han dog lige køre 217 kilometer fra Chartres til Tours i Frankrig.

For mange af rytterne er løbet afslutningen på sæsonen. Det har det også været flere gange for Lars Bak, som før søndag har været til start i efterårsklassikeren 11 gange.

Han satser på at efterlade et godt indtryk i sit sidste løb.

- Der går en masse tanker gennem hovedet, og jeg kan virkelig godt mærke, at jeg gerne vil køre et godt løb søndag og slutte af.

- Det kunne være fedt at komme ud og vise trøjen. Hvis jeg ikke rammer udbruddet, vil jeg prøve at spare lidt kræfter midt i løbet og komme ind på en god position på stenvejene til sidst.

- Vi får alle sammen en rimelig åben rolle, siger Bak.

Efter sidste års Paris-Tours blev Bak og hans daværende hold, Lotto Soudal, i den franske by og festede, da Bak og André Greipel blandt andre forlod holdet efter løbet.

I år venter ifølge Bak ingen festivitas på Dimension Data-holdet, men han forventer at holde noget på et senere tidspunkt for at markere afslutningen på karrieren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.