Lars Barfoed scorer 300.000 om året på nyt job

De Konservatives formand får vellønnet post som statsrevisor efter at have indgået aftale med Liberal Alliance

De Konservatives formand, Lars Barfoed, kan se frem til en solid lønforhøjelse.

De Konservative har nemlig udpeget partiformanden som ny statsrevisor. Det betyder, at han fra den 1. oktober og to år frem kan se frem til en årlig lønforhøjelse på lidt over 300.000 kroner.

Statsrevisorerne udpeges normalt for en fire-årig periode. Men en særlig aftale mellem De Konservative og Liberal Alliance indebærer, at Lars Barfoed efter to år træder tilbage og overlader statsrevisorposten til Liberal Alliance, som endnu ikke har sat navn på afløseren.

- Vi er næsten lige store, så vi har valgt at gøre det på den måde, så Lars Barfoed trækker sig halvvejs i perioden, og så overtager vi posten. Det, synes jeg, er en fin løsning, siger Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance har ni mandater i Folketinget mod De Konservatives otte.

Der er i alt seks statsrevisorer, som er fordelt mellem Folketingets partier med tre til rød blok og tre til blå blok.

Lars Barfoed er den eneste nye i flokken af statsrevisorer, som derudover omfatter formand Peder Larsen (SF), næstformand Henrik Thorup (DF), Kristian Jensen (V), Klaus Frandsen (R) og Lennart Damsbo-Andersen (S).

Lars Barfoed afløser partifællen Helge Adam Møller, som efter næsten 28 år i Folketinget ikke blev genvalgt ved det seneste valg i 2011. Nu må den pensionerede major også vinke farvel til posten som statsrevisor, som han har bestridt siden 2000.

Statsrevisorerne mødes cirka en gang om måneden, og de har til opgave at kontrollere det årlige statsregnskab.

Derudover afgiver de 16-20 beretninger om året til Folketinget, som for eksempel kan handle om, hvorvidt en minister har forvaltet en lov korrekt, eller om resultaterne af loven har levet op til formålene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.