Lars Bonde om sløj VM-høst: Går fantastisk

Sportschefen i Danmarks Cykle Union er godt tilfreds med VM, selvom der er vundet færre danske medaljer i år.

Lars Bonde om sløj VM-høst: Går fantastisk

I modsætning til sidste års VM, da medaljer af både guld, sølv og bronze regnede ned over det danske cykellandshold, så kan Danmarks Cykle Union (DCU) nøjes med at købe pudsecreme til en enkelt bronzemedalje efter tempodisciplinerne.

Og alligevel svigter humøret på ingen måde den ansvarlige sportschef hos Danmarks Cykle Union, Lars Bonde, efter de igangværende mesterskabers første halvdel.

Bonde hæfter sig ved, at niveauet har været til medaljer i alle ungdomsklasserne, idet både juniorrytteren Mathias Krigbaum og U/23-rytteren Lasse Norman Hansen var sølle to sekunder fra bronzemedaljer.

- Overordnet set er jeg utrolig glad og stolt over de første dage her.

- Vi er to gange to sekunder fra bronzemedaljer og har tre mand i top-20 hos U/23. Dermed er vi Europas suverænt bedste nation i enkeltstart, siger han.

Den eneste dansker, der har vundet medaljer på VM-enkeltstarterne i år, er Cecilie Uttrup fra juniorklassen. Hun vandt tirsdag sølv på pigernes 15 kilometer lange rute.

- Vi ville da gerne have haft to medaljer mere. Det skulle vi have haft, og det, at vi er to gange to sekunder fra det mål, er skideærgerligt, men overordnet set er vi tilfredse med præstationerne.

- Vi er tilfredse med niveauet og med, at vi kan slå til som nation. På talentudviklingen er vi helt oppe, hvor vi skal være, siger Bonde.

Sidste år ved VM i København vandt juniorrytteren Mads Würtz Schmidt guld hos juniorerne, Rasmus Quaade vandt sølv hos U/23 og Christina Siggaard snuppede bronze hos juniorpigerne.

- Rasmus Quaades præstation bærer præg af, at det er et OL-år i år, hvor han tilmed har været skadet, så han ikke har kørt løb nok. Han har toppet nogle få gange, men har ikke været stabil over en længere periode, fordi han ikke har kunnet træne optimalt.

- Lasse Norman Hansen er på vej frem, og han viste i virkeligheden et suverænt niveau. Han er - forhåbentlig - en fremtidig vinder af U/23-enkeltstarten, siger Lars Bonde.

Sidste dansker på VM-scenen i kampen mod uret var Jakob Fuglsang hos herrernes elite, og han sluttede som nummer 37, hvilket er et stykke under vanligt niveau.

- Det bar lidt præg af dårlige forhold og det faktum, at han siden sommeren har været ramt af, at han ikke kører så hårde cykelløb. Det tror jeg godt, man kunne se på enkeltstarten, siger Bonde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.